Recensie: Nick en Charlie in de stad van de liefde (Heartstopper #3) – Alice Oseman

Recensie: Nick en Charlie in de stad van de liefde (Heartstopper #3) – Alice Oseman

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Charlie had nooit verwacht dat Nick iets voor hem zou voelen, maar nu zijn ze officieel een stel. Nick heeft zelfs de moed gevonden om het aan zijn moeder te vertellen. Maar uit de kast komen doe je niet maar één keer. Nicks broer weet nog van niets, om nog maar te zwijgen over al zijn andere familieleden en vrienden.

En dan gaan ze binnenkort ook nog op schoolreis naar Parijs waar ze hun relatie zullen moeten geheimhouden voor de anderen. Zelfs met een geliefde aan je zijde, kan het leven alles behalve makkelijk zijn. Hoe sterker hun gevoelens worden, hoe meer Nick en Charlie elkaar nodig zullen hebben.

“Iedereen denkt altijd dat als je niet hetero bent, je dat meteen aan al je vrienden en familie MOET vertellen, alsof je ze dat verplicht bent. Maar da’s onzin. Je hoeft niks te doen voordat jij er klaar voor bent.”

Alice Oseman, Nick en Charlie in de stad van de liefde

Personages (Characters) Nick en Charlie in de stad van de liefde vertelt het verhaal van Nick en Charlie. Ze hebben elkaar dan uiteindelijk echt gevonden, maar ondertussen heerst er ook veel onzekerheid. Zo vinden ze het moeilijk om hun relatie kenbaar te maken. Beiden hebben namelijk zo hun eigen redenen hiervoor, maar ze vinden het moeilijk om het ook met elkaar te bespreken. Ze zijn namelijk vooral bang voor de reacties. Tegelijk wordt duidelijk dat ze écht wel alles met elkaar kunnen bespreken, aangezien ze elkaar echt nodig gaan hebben.

Sfeer (Atmosphere) – In Nick en Charlie in de stad van de liefde heerst er zowel een vriendschappelijke als romantische sfeer. Want naast de relatie tussen Nick en Charlie, blijken ook de vriendschappen erg belangrijk te zijn. En daarnaast zijn ook de warme karakters van Nick en Charlie van invloed op de sfeer.

Schrijfstijl (Writing) – Alice Oseman heeft Nick en Charlie in de stad van de liefde op een prachtige manier geïllustreerd en geschreven. Wederom vertellen de prachtige illustraties al ontzettend veel zonder de dialogen. Maar toch geven de dialogen nog net iets extra’s aan het verhaal.

Plot (Plot) Nick en Charlie in de stad van de liefde begint eigenlijk meteen met de twijfeling van zowel Nick als Charlie hoe ze hun relatie bekend moeten maken en ook aan wie. Gaandeweg het verhaal wordt dan duidelijk welke keuzes Nick en Charlie hierin maken en vooral waarom ze die keuze(s) maken.

Intrige (Intrigue) – De warme karakters van Nick en Charlie zorgen ervoor dat Nick en Charlie in de stad van de liefde een intrigerend verhaal is. Daarnaast zorgt de liefde naar elkaar toe, maar er ook voor de ander te willen zijn ervoor dat Nick en Charlie in de stad van de liefde blijft fascineren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Nick en Charlie in de stad van de liefde zijn voor een contemporary verhaal realistisch. Zo moeten Nick en Charlie keuzes maken die leiden tot die gebeurtenissen, waardoor het ook levensecht aanvoelt.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Nick en Charlie in de stad van de liefde een intrigerend, liefdevol en ontroerend verhaal. De warme karakters van Nick en Charlie zijn prachtig, maar ondertussen is het ook mooi om te zien hoe ze steeds meer van elkaar te weten komen en elkaar dus ook meer gaan vertrouwen. Daarnaast staan ze voor moeilijke en emotionele keuzes, die door Alice Oseman op een prachtige manier ter illustratie is gebracht. Door de zorgen die ze voor elkaar voelen ben ik erg benieuwd naar het vervolg: Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Nick en Charlie in de stad van de liefde

Auteur: Alice Oseman

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 383

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000379279

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Nick en Charlie in de stad van de liefde (Heartstopper #3) – Alice Oseman

Geef een reactie