Recensie: Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig (Heartstopper #4) – Alice Oseman

Recensie: Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig (Heartstopper #4) – Alice Oseman

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Het gaat heel goed tussen Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om die vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: Ik hou van je.

Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hij moet nog bij zijn vader uit de kast komen én hij vermoedt dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Nick en Charlie wat liefde werkelijk betekent.

“Nou… er is zoveel dat je kunt doen. Gewoon er voor hem zijn. luisteren. Praten. Hem opvrolijken als hij een slechte dag heeft. En op die slechte dagen kun je vragen wat je kunt doen om ze beter te maken. Bij iemand blijven zelfs wanneer jullie het moeilijk hebben maar tegelijk weten dat mensen soms meer hulp nodig hebben dan één iemand ze kan bieden. Dat is nou liefde, schatje.”

Alice Oseman, Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig

Personages (Characters) Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig vertelt het verhaal van Nick en Charlie. Bijna iedereen weet ondertussen dat Nick en Charlie een relatie hebben. Maar toch vindt Charlie het moeilijk om dé vier woorden tegen Nick te zeggen. Daarnaast merkt Nick dat het niet helemaal goed gaat met Charlie. Hij vindt het daarnaast ook moeilijk om dit met Charlie te bespreken en hij kan Charlie eigenlijk alleen maar steunen. Uiteindelijk blijken ze elkaars steun erg nodig te hebben, want hun leven komt absoluut onder druk te staan.

Sfeer (Atmosphere) – In Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig hangt een romantische en hartstochtelijke sfeer. De liefde tussen Nick en Charlie spat er echt vanaf, maar daarnaast hebben ze het erg moeilijk met de situatie rondom Charlie. Maar juist die ongeruste sfeer is kenmerkend voor de warme karakters van Nick en Charlie, voornamelijk omdat ze elkaar het allerbeste gunnen.

Schrijfstijl (Writing) – Alice Oseman heeft Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig op een prachtige manier geïllustreerd en geschreven. De illustraties vertellen al het grootste deel van het verhaal, maar toch geven de dialogen nog net die extra informatie.

Plot (Plot) Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig begint met het dilemma dat Charlie dé woorden nog niet tegen Nick durft te zeggen. Wanneer dat dilemma is opgelost, komt de nadruk vooral te liggen op de eventuele eetstoornis van Charlie. En vooral hoe Nick en Charlie met die situatie omgaan.

Intrige (Intrigue) – Wederom zorgen de warme karakters van Nick en Charlie ervoor dat Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig een intrigerend verhaal is. Maar ook de onvoorwaardelijke steun is erg fascinerend.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig zijn voor een contemporary verhaal realistisch. Daarnaast zijn de gevoelens en emoties in de gebeurtenissen ook erg realistisch.

Amusement (Enjoyment) Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig is een intrigerend, liefdevol en ontroerend verhaal. Daarbij is prachtig om te zien hoeveel Nick en Charlie van elkaar houden en hoe ze elkaar steunen in de moeilijk periode. De struggle waarmee beide jongens dealen kan voor sommigen erg herkenbaar zijn. Daarnaast zorgen de illustraties van Alice Oseman ervoor dat de emoties en gevoelens nog meer binnenkomen. Ook ben ik nog erg benieuwd wat Nick en Charlie nog meer te verduren krijgen in het vijfde en laatste deel van de Heartstopper serie.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig

Auteur: Alice Oseman

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 383

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000380749

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig (Heartstopper #4) – Alice Oseman

Geef een reactie