Recensie: Moordgids voor lieve meisjes (A Good Girl’s Guide to Murder #1) – Holly Jackson

Recensie: Moordgids voor lieve meisjes (A Good Girl’s Guide to Murder #1) – Holly Jackson

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

“Ik weet helemaal niet meer wat goed is en wat slecht – alles lijkt in elkaar over te lopen. Ik ben er niet zo zeker meer van dat ik nog steeds het lieve meisje ben dat ik ooit dacht te zijn. Ik ben haar ergens onderweg kwijtgeraakt.”

Holly Jackson, Moordgids voor lieve meisjes

Moordgids voor lieve meisjes is geschreven met de fijne en bovenal vlotte schrijfstijl van Holly Jackson. Daarnaast wordt Moordgids voor lieve meisjes verteld vanuit het perspectief van Pippa Fitz-Amobi. Naast de dialogen krijg je ook informatie aan de hand van uitgeschreven transcripten van interviews en het voortgangslogboek dat Pippa bijhoudt.

Pippa, ook wel Pip genoemd, zit in het laatste jaar van de middelbare school en moet een onderwerp kiezen voor haar profielwerkstuk. Als onderwerp kiest ze de tragische moord op Andie Bell van vijf jaar geleden. Pip is een erg nieuwsgierig meisje, maar weet ook wanneer ze iemand geen vragen meer moet stellen. Daarnaast heeft ze niet snel een oordeel over mensen klaar en is haar familie alles voor haar.

Met elke bladzijde wordt het duidelijker dat er veel geheimen rondzwerven in Little Kilton. Door deze geheimen wordt Moordgids voor lieve meisjes een mysterieus, spannend en intrigerend verhaal. Tevens bevat Moordgids voor lieve meisjes verrassende plottwists en was ik tot het einde in het ongewisse wat er nu vijf jaar geleden precies heeft afgespeeld. Daarnaast was het onmogelijk  om het boek weg te leggen, want je krijgt steeds nieuwe informatie waardoor je maar blijft malen wat er nu precies vijf jaar geleden is gebeurd en waarom.


Titel: Moorgids voor lieve meisjes

Auteur: Holly Jackson

Genre: Young Adult, Thriller

Uitgeverij: Volt

Bladzijdes: 446

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789021422435

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Moordgids voor lieve meisjes (A Good Girl’s Guide to Murder #1) – Holly Jackson

Geef een reactie