Recensie: Misleiding (Doggerland #1) – Maria Adolfsson

Recensie: Misleiding (Doggerland #1) – Maria Adolfsson

Na het oester-festival wordt inspecteur Karen wakker in een bed naast haar chef Jounas. Eenmaal van de schik bekomen en thuis aan-gekomen, komt er een bericht binnen dat er op het eiland Doggerland een vrouw bruut is vermoord.

Inspecteur Karen wordt op de zaak gezet en wordt aangesteld als leider van het onderzoek, mede doordat het slachtoffer de ex van haar chef Jounas is. Hoewel het hele team gelooft dat hun chef Jounas niet de moordenaar is, ontkennen de bewijzen niet dat hij onschuldig is. Lukt het Karen om te bewijzen wie de moordenaar wel is? En hoe diep moet ze graven om de antwoorden te vinden?

‘Kan ze met dat zwaard van Damocles aan een dun draadje boven haar hoofd echt hier blijven?’

Maria Adolfsson, Misleiding

Maria Adolfsson heeft een vlotte schrijfstijl, en schrijft tevens zeer gedetailleerd. Vooral de eerste paar hoofdstukken zijn gedetailleerd om het niet bestaande eiland te beschrijven. Later in het verhaal nemen de details verder af. Door de details zit er weinig tempo in het verhaal, naarmate het verhaal verder verloopt neemt het tempo wel toe. Samen met het tempo neemt ook de spanning van het verhaal toe. Tevens wordt er goed gebruik gemaakt van flashbacks, mede doordat je wilt weten waren deze gebeurtenissen uit het verleden belangrijk zijn voor de moord.

Misleiding bevat bijzondere en interessante personages. Deze personages hebben ook allemaal hun eigen achtergrondverhaal. Door deze achtergrondverhalen krijgen de personages genoeg diepte en ook wil je graag weten waarom de personages zo geworden zijn.

Tot aan de laatste paar hoofdstukken van het verhaal wet je niet wie de moordenaar nu is, maar je krijgt wel een vermoede in welke hoek inspecteur Karen moet gaan zoeken. Daarnaast bevat het einde veel onverwachte wendingen, wat het verhaal zeer intrigerend maakt. Mede door het ‘open’ einde raak je als lezer benieuwd wat het vervolg gaat brengen.

Misleiding is een spannende en intrigerende thriller op het eiland Doggerland. Doggerland is een eiland tussen Nederland, Engeland en de Scandinavisch landen waar een gruwelijke moord is gepleegd, maar de moordenaar daarentegen is niet makkelijk te vinden!

Luitingh-Sijthoff bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Misleiding

Auteur: Maria Adolfsson

Genre: Thriller

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Bladzijdes: 446

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789024582402

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: Misleiding (Doggerland #1) – Maria Adolfsson

Geef een reactie