Recensie: Mijn jaar na jou – Nina de Pass

Recensie: Mijn jaar na jou – Nina de Pass

Op oudjaarsavond eindigt het feest van het jaar in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het ongeluk, maar haar beste vriendin Georgina niet. Negen maanden later wordt Cara door haar moeder naar een kostschool in de Zwitserse Alpen gestuurd voor een nieuwe start. Het maakt Cara allemaal niets uit, want Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.

Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, breken haar nieuwe vrienden haar zorgvuldig opgebouwde muur langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

“Ik laat mijn handen in elkaar gevouwen op mijn schoot liggen en laat mijn blik terugkeren naar de glasscherven die over de vloer verspreid liggen. Je kunt ten slotte niet uit elkaar vallen wanneer je al aan stukken ligt.”

Nina de Pass, Mijn jaar na jou

Nina de Pass heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Door de perfecte lengten van de hoofstukken en mede door de schrijfstijl wordt er een fijn leestempo gecreëerd in Mijn jaar na jou. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Cara.

Cara gaat op oudjaarsavond naar een feest. Wat het feest van het jaar moet worden, eindigt in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het ongeluk, maar haar beste vriendin Georgina niet. Cara kan het ongeluk geen plek geven en heeft er zelfs nog geen traan om gelaten. Ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk, terwijl iedereen zegt dat het niet haar schuld is en dat ze het niet had kunnen voorkomen.

Mijn jaar na jou kan worden omschreven met de volgende woorden: bijzonder, mooi, heftig, vriendschap, familie, verdriet, schuld, vergeving en tweede kans. Daarnaast laat Nina de Pass met Mijn jaar na jou zien dat het ontzettend moeilijk is om een heftige gebeurtenis, zoals een ongeluk, te verwerken. Daarnaast verwijten mensen die bij de gebeurtenis betrokken zijn vaak zichzelf dat de gebeurtenis hun schuld is en denken de mensen dat ze de gebeurtenis hadden kunnen voorkomen. Ook laat Mijn jaar na jou zien dat mensen na een heftige gebeurtenis het verleden moeten proberen los te laten om weer verder in de toekomst te kunnen kijken!

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Mijn jaar na jou

Auteur: Nina de Pass

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 319

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000370429

Beoordeling: 5/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Mijn jaar na jou – Nina de Pass

Geef een reactie