Recensie: Midnight Sun (Twilight #5) – Stephenie Meyer

Recensie: Midnight Sun (Twilight #5) – Stephenie Meyer

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella’s kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen.

Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere twist. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

“Ik voelde een ongeruste steek. Ze had mijn vergissing meteen in de gaten gehad. Bijzonder scherpzinnig, vooral voor iemand die in mijn nabijheid doodsbang hoorde te zijn.”

Stephenie Meyer, Midnight Sun

Van tevoren was ik erg aan het twijfelen of ik de hele Twilight serie weer opnieuw zou lezen. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan en heb ik er ook geen spijt van, aangezien vanaf de eerste pagina in Midnight Sun ik weer totaal in de Twilight-wereld zat. Daarnaast is Midnight Sun hetzelfde verhaal als Twilight (eerste deel), maar dan verteld vanuit het perspectief van Edward.

Door vanuit Edwards perspectief te lezen en door Edwards gave krijgen alle personages veel meer diepgang en leer je ze op een andere manier beter kennen. Ook leer je daardoor dus de Cullens beter kennen en wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van zowel Bella als Edward. Daarnaast krijg je een heel ander beeld van Edward en weet je wat hij allemaal op diverse momenten doormaakt. Tevens laat Midnight Sun een goed beeld zien van de problemen die deze relatie met zich meebrengt.

Midnight Sun is een echte aanvulling op de serie, want het verhaal geeft veel meer inzichten en diepgang aan het verhaal en tevens meer diepgang aan de personages. Ondanks dat ik vaak wel wist wat er ging gebeuren, heb ik nog met volle teugen van Midnight Sun genoten!


Titel: Midnight Sun

Auteur: Stephenie Meyer

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 672

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000375554

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Midnight Sun (Twilight #5) – Stephenie Meyer

Geef een reactie