Recensie: Meisje. Vermist. Gevonden. – Stefanie Sybens

Recensie: Meisje. Vermist. Gevonden. – Stefanie Sybens

Sienna’s wereld stort in als haar beste vriendin Annie na een avondje uit vermist raakt. Een week later wordt haar levenloze lichaam teruggevonden na een helse zoektocht die het land in de ban houdt.

Het verwoestende verlies verandert alles voor Sienna. Zij moet voortaan verder zonder haar in een wereld die volledig veranderd is.

“Het brak mijn hart in wel duizend stukken en dan lijmden al onze herinneringen de stukken weer aan elkaar als de scherven van een porseleinen kopje. De scheuren zouden altijd zichtbaar blijven, maar zo komt het licht binnen.”

Stefanie Sybens, Meisje. Vermist. Gevonden.

Personages (Characters) Meisje. Vermist. Gevonden. vertelt het verhaal van Sienna. Na een avondje uit wordt Annie, de beste vriendin van Sienna, vermist. Het leven van Sienna staat vanaf dat moment op haar kop, terwijl de mensen in haar omgeving algauw verder gaan met hun eigen leven. Dan volgt na een week het bericht dat het lichaam van Annie is gevonden. Sienna weet hiermee moeilijk om te gaan en vooral omdat iedereen om haar heen ‘gewoon’ verder gaat. Want één ding is voor Sienna heel duidelijk: mensen mogen Annie niet gaan vergeten.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Meisje. Vermist. Gevonden. is vanaf het moment dat duidelijk wordt dat Annie is vermist voornamelijk treurig. Daarbij merkt Sienna dat iedereen doorgaat in het leven, terwijl voor Sienna de wereld op dat moment stilstaat. Daarbij is de sfeer ook erg afhankelijk van de gevoelens en emoties van Sienna, die over het algemeen voornamelijk bedroevend zijn.

Schrijfstijl (Writing) – Stefanie Sybens heeft Meisje. Vermist. Gevonden. met een vlotte schrijfstijl geschreven. Daarbij heeft Stefanie Sybens ervoor gekozen om vooral de impact van zo’n vermissing en overlijden te bewoorden. Echter, door de beperkte aantal pagina’s waren sommige momenten ietwat ‘oppervlakkig’, terwijl van mij dit wel iets dieper had mogen zijn.

Plot (Plot) Meisje. Vermist. Gevonden. begint vrijwel direct met de verdwijning van Annie. Vervolgens wordt voornamelijk duidelijk wat dit voor impact heeft op Sienna. De onduidelijkheid, de mensen om haar heen die verder gaan met hun leven, Sienna begrijpt het allemaal niet. Wanneer vervolgens het lichaam wordt gevonden, weet Sienna niet meer hoe ze ermee moet omgaan. Ze heeft bijna niemand om mee te praten en vindt het ook moeilijk om met haar leven verder te gaan.

Intrige (Intrigue) Meisje. Vermist. Gevonden. is een intrigerend verhaal, voornamelijk doordat je natuurlijk wilt weten wat er met Annie is gebeurd. En wat daarbij de impact is op Sienna en hoe ze daarmee moet omgaan.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Meisje. Vermist. Gevonden. is absoluut realistisch, ik hoop alleen dat niemand dit ooit hoeft mee te maken. Hoewel ik nooit zelf zo’n situatie heb meegemaakt, vind ik de emoties en gevoelens van Sienna passen bij alles wat ze moet doorstaan.

Amusement (Enjoyment) Meisje. Vermist. Gevonden. is een intrigerend en verdrietig verhaal over Sienna. Annie, de beste vriendin van Sienna, wordt na een avondje uit vermist en een week later helaas overleden teruggevonden. De wereld van Sienna staat op haar kop, waardoor ze het soms moeilijk vindt om met diverse emoties om te gaan. Stefanie Sybens weet daarbij de impact van de vermissing en overlijden goed te bewoorden. Ondanks het heftige onderwerp heb ik ‘genoten’ van Meisje. Vermist Gevonden., mede door de ontwikkeling die Sienna doorstaat en de vasthoudendheid dat ze niet wil dat Annie wordt vergeten.

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Meisje. Vermist. Gevonden.

Auteur: Stefanie Sybens

Genre: Contemporary

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 174

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464661774

Beoordeling: 4/5 sterren

Geef een reactie