Recensie: Luna, schaduw van de maan – Lies Vervloet

Recensie: Luna, schaduw van de maan – Lies Vervloet

Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen ’s nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn. Op de vooravond van haar zestiende verjaardag begint haar leven op meer dan één manier te veranderen. Terwijl ze vriendschap sluit met de teruggetrokken Andrew en in de leer gaat bij het oude kruidenvrouwtje Tunde, wordt haar band met de natuur steeds sterker.

Uiteindelijk kan ze de waarheid niet langer ontkennen: ze heeft bovennatuurlijke krachten. Maar wil ze die wel? Terwijl Luna worstelt met deze nieuwe werkelijkheid en de verpletterende verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, merkt ze niet dat er vanuit de schaduwen iets duisters op haar loert.

Uiteindelijk kan ze de waarheid niet langer ontkennen: ze heeft bovennatuurlijke krachten. Maar wil ze die wel? Terwijl Luna worstelt met deze nieuwe werkelijkheid en de verpletterende verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, merkt ze niet dat er vanuit de schaduwen iets duisters op haar loert.

Lies Vervloet, Luna, schaduw van de maan

CharactersLuna, schaduw van de maan vertelt het verhaal, zoals de titel eigenlijk al zegt, over Luna. Luna heeft geen vrienden en daarnaast is ze het liefst in de natuur te vinden. Maar haar leven verandert op de vooravond van haar zestiende verjaardag. Ze wist altijd al dat ze anders was dan de anderen, maar na de verandering heeft ze er nog meer moeite mee en ook heeft ze moeite om zichzelf onder controle te houden. Ondertussen sluit ze vriendschap met Andrew en vertrouwt hem ook een deel van haar geheimen toe. Tevens is ze opzoek naar de antwoorden op haar vragen over haar krachten. En daarnaast is ze onzeker of ze haar gevoel moet vertrouwen.

Atmosphere – De sfeer in Luna, schaduw van de maan is meestal erg mysterieus. Deze sfeer komt vooral omdat Luna zelf veel vragen heeft over haar bijzondere en niet verklaarbare krachten. En daarnaast ontmoet Luna gedurende het verhaal ook geheimzinnige personages, waarvan ze niet weet of die personen te vertrouwen zijn.

Writing – Lies Vervloet heeft Luna, schaduw van de maan op een vlotte manier geschreven. Mede hierdoor is Luna, schaduw van de maan zeer begrijpelijk en word je daarnaast ook door de schrijfstijl meegenomen in het verhaal.

Plot – In het eerste gedeelte van Luna, schaduw van de maan maakt men kennis met de Luna van voor de verandering. Terwijl in het laatste gedeelte van Luna, schaduw van de maan dus de verandering van Luna plaatsvindt, waarna er ook nog een aantal onverwachte gebeurtenissen voorbijkomen.

Intrigue – Doordat er aan het begin van Luna, schaduw van de maan weinig bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden, vind ik het verhaal op dat moment dus niet heel intrigerend. Maar deze mening veranderde toen het leven van Luna ook veranderde. Want vanaf dat moment vinden er veel meer bijzondere en ook onverwachte gebeurtenissen plaats, waardoor Luna, schaduw van de maan moeilijk weg te leggen is.

Logic – De gebeurtenissen in Luna, schaduw van de maan zijn voor het genre vrij logisch. Alhoewel er worden veel tijdssprongen gemaakt gedurende het verhaal, waardoor het soms lastig was om te bepalen hoeveel tijd er voorbij was gevlogen. Daarnaast wordt bijna alleen over het leven van Luna naast school besproken, terwijl ik ervanuit ga dat er op school ook wel bijzondere of minder leuke gebeurtenissen zouden gebeuren.

Enjoyment – Al met al is het leven van Luna in Luna, schaduw van de maan erg mysterieus. Helaas was het eerste gedeelte van Luna, schaduw van de maan ietwat langdradig. Maar dit veranderde gelukkig in het laatste gedeelte, mede omdat er toen veel bijzondere en ook een aantal onverwachte gebeurtenissen plaatsvonden. Ook waren er jammer genoeg op het einde een aantal gebeurtenissen wat voorspelbaar, maar daarnaast was het merendeel van de gebeurtenissen verrassend. Tevens heeft Luna, schaduw van de maan een open einde, waardoor ik niet kan wachten op het vervolg!

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Luna, schaduw van de maan

Auteur: Lies Vervloet

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 277

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464208009

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Luna, schaduw van de maan – Lies Vervloet

Geef een reactie