Recensie: Luna: Het Volk van de Jaguar (Luna #2) – Lies Vervloet

Recensie: Luna: Het Volk van de Jaguar (Luna #2) – Lies Vervloet

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Luna is op de vlucht. Haar bestemming: het Amazonewoud. Ze hoopt dat ze daar veilig zal zijn en dat haar krachten er zullen groeien. Maar alles loopt mis. Rampspoed en tegenslag volgen elkaar op en het noodlot lijkt haar te achtervolgen. Luna glijdt steeds dieper weg in de ellende.

Dan duikt opeens de mysterieuze Wayra op die haar meeneemt naar zijn dorp. Al snel beseft Luna dat de bewoners iets voor haar verbergen. Maar wanneer ze de geheimen van het dorp begint te ontrafelen, komt ze oog in oog te staan met een groot gevaar…

“Ze begreep. Ze wist opeens weer wie ze was. Ze kende haar plaats in dit alles. Ze was eindelijk thuis.”

Lies Vervloet, Luna: Het Volk van de Jaguar

Personages (Characters) Luna: Het Volk van de Jaguar vertelt het verhaal van Luna. Na alles wat haar is overkomen, wil Luna vluchten naar het Amazonewoud. Maar onderweg gaat er van alles mis, maar dat verandert als de mysterieuze Wayra opduikt. Hij brengt haar naar een veilige plek diep in de wildernis. In eerste instantie is Luna boos, verdrietig en heeft ze het idee dat haar niet alles wordt verteld. Wanneer haar fysieke toestand steeds meer toelaat, komt ze ook steeds meer te weten over de geheimen van het dorp. Gaandeweg leert ze ook meer over haar eigen krachten en wanneer ze eenmaal de negatieve gedachten opzij heeft gezet ziet ze ook een andere kant van Wayra.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Luna: Het Volk van de Jaguar is voornamelijk erg mysterieus. Deze sfeer wordt gecreëerd doordat je net zoals Luna weinig over Wayra en zijn dorpsgenoten die ver in de wildernis leven weet. Daarnaast zijn ook de gebeurtenissen in Luna: Het Volk van de Jaguar en de jaguars erg geheimzinnig.

Schrijfstijl (Writing) – Lies Vervloet heeft Luna: Het Volk van de Jaguar met een vlotte schrijfstijl geschreven. Daarnaast wordt de wildernis op een perfecte manier beschreven, waardoor ik mij helemaal in het verhaal kon verliezen. Tevens zorgt de lengte van de hoofdstukken naast de schrijfstijl van Lies Vervloet ervoor dat er een heerlijk leestempo is gecreëerd.

Plot (Plot) – Het was in eerste instantie moeilijk om in Luna: Het Volk van de Jaguar te komen, voornamelijk omdat het even geleden was dat ik het voorgaande deel Luna: Schaduw van de Maan had gelezen. Gaandeweg het verhaal wordt alles steeds wat duidelijker, waarbij in het eerste gedeelte van Luna: Het Volk van de Jaguar vooral de nadruk wordt gelegd op Luna. Terwijl in het laatste gedeelte steeds meer duidelijk wordt over Wayra, zijn mede dorpsbewoners met al hun geheimen en natuurlijk de jaguars.

Intrige (Intrigue) – Het eerste gedeelte van Luna: Het Volk van de Jaguar is intrigerend door de fysieke toestand van Luna. Want hoe ernstig zijn haar verwondingen? En kan ze haar krachten nog gebruiken? Het laatste gedeelte van Luna: Het Volk van de Jaguar intrigeert doordat er steeds meer geheimen worden ontrafeld en je eigenlijk ook weer de oude Luna ziet.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Luna: Het Volk van de Jaguar zijn voor dit verhaal allemaal logisch. Zo wordt Luna: Het Volk van de Jaguar chronologisch verteld, alleen houden ze in de wildernis geen tijd bij. Hierdoor is het alleen onbekend in welke tijdsperiode de gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. Daarnaast worden leuke en minder leuke gebeurtenissen op een natuurlijke manier met elkaar afgewisseld.

Amusement (Enjoyment) – Doordat het al even geleden was dat ik Luna: Schaduw van de Maan had gelezen, moest ik even inkomen in het verhaal van Luna: Het Volk van de Jaguar. Toen ik eenmaal in het verhaal zat, kon in Luna: Het Volk van de Jaguar maar moeilijk wegleggen. Want ik wilde natuurlijk meer weten over Wayra, zijn mede dorpsbewoners en de jaguars. Ook de vlotte schrijfstijl van Lies Vervloet draagt bij aan het feit dat ik meer wil weten over de ontwikkeling die Luna doormaakt.

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Luna: Het Volk van de Jaguar

Auteur: Lies Vervloet

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 301

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464510089

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Luna: Het Volk van de Jaguar (Luna #2) – Lies Vervloet

Geef een reactie