Recensie: Love, Simon (Creekwood #1) – Becky Albertalli

Recensie: Love, Simon (Creekwood #1) – Becky Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.


Door de aankondiging van de film, werd ik erg nieuwsgierig naar het boek. Helaas heb ik de film tot op heden nog niet gezien, maar het boek is erg mooi geschreven met een makkelijk leesbare schrijfstijl en daarnaast leest het zeer vlot. Bovendien werd het einde mooi afgerond en heeft het geen open einde.

De opzet met de e-mails doen mij heel erg denken aan de Hoe Overleef Ik-serie van Francine Oomen. Die herinnering gaf mij positieve gevoelens en daardoor was ik heel benieuwd hoe dit concept zich in dit boek ging voorzetten. De e-mails gaven mij veel duidelijkheid. Dit komt omdat Simon in de e-mails heel open was, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan het verhaal.

In het begin was het moeilijk om het verschil te kunnen zien wat gedachtes van Simon waren en wat hij werkelijke vertelde. Uiteindelijk werd dit in de zin erna wel duidelijk gemaakt.

De eerste paar hoofdstukken beschrijft de families van de verschillende hoofdpersonages, waardoor je de personages beter leerde kennen.

Het niet weten wie nog precies Blue is, triggerde mij vooral om verder te lezen. Je kreeg steeds kleine beetjes informatie, maar uiteindelijk was het nog steeds niet duidelijk. Dit was voor mij een hele grote pluspunt.

Over het algemeen was het een mooi en vooral een bijzonder boek met een duidelijke boodschap. Je leest heel vlot door het boek heen en wordt heel mooi afgesloten.


Titel: Love, Simon

Auteur: Becky Albertalli

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 272

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463491211

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Love, Simon (Creekwood #1) – Becky Albertalli

Geef een reactie