Recensie: Love on the Brain – Ali Hazelwood

Recensie: Love on the Brain – Ali Hazelwood

In de door mannen gedomineerde wereld van neurowetenschap is het levensmotto van Bee Königswasser duidelijk: wat zou Marie Curie doen? Als NASA haar de leiding zou geven over een droomproject zou Marie zonder aarzeling accepteren. Duh. Maar de koningin van de moderne natuurkunde hoefde nooit samen te werken met Levi Ward.

Zijn gevoelens voor Bee zijn duidelijk: aartsvijanden werken het best elk in hun eigen galaxy, far, far away. Nu ontbreekt haar apparatuur, negeert het personeel haar en is haar droomproject naar de maan. Het enige wat nog telt is: wat gaat Bee Königswasser doen?

“‘Eh… Bee?’ Ik draai me met een ruk om. Rocío zit me gealarmeerd en met knipperende ogen aan te kijken van achter haar bureau. ‘Sorry.’ Ik krijg een kleur en ga snel weer zitten. ‘Sorry. Gewoon… goed nieuws.’ ‘De dictator van het veganisme heeft je losgelaten uit zijn tyrannieke klauwen en je mag eindelijk echt voedsel eten?’ ‘Wat? Nee.’ ‘Je hebt een plek op de begraafplaats weten te reserveren, vlak naast het graf van Marie Curie?’ ‘Dat is onmogelijk, want haar stoffelijke resten zijn bijgezet in het Panthéon in Parijs en…’ Ik schud mijn hoofd. ‘Onze apparatuur komt eraan! Morgen!’”

Ali Hazelwood, Love on the Brain

Personages (Characters) Love on the Brain vertelt het verhaal van Bee Königswasser. Bee werkt in een door mannen gedomineerde wereld, maar krijgt desondanks toch de leiding over een droomproject. Ze mag namelijk werken voor de NASA. Echter, ze komt er algauw achter dat het ook betekent dat ze moet gaan samenwerken met Levi Ward. De band tussen Bee en Levi is eigenlijk nooit echt goed geweest en Bee wil eigenlijk ook niet met Levi samenwerken. Daarnaast blijkt ook nog eens niet alles voor Bee te zijn geregeld, met als gevolg dat Bee wederom moet strijden voor haar positie. En hierbij moet ze dus ook mensen onder ogen zien te komen ondanks dat ze dat eigenlijk niet wil.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Love on the Brain is vriendschappelijk, onrustig, strijdvaardig, romantisch en alles daartussenin. De situatie waarin Bee terecht is gekomen is vrij onrustig, voornamelijk doordat haar spullen ontbreken en tegelijkertijd werkt alles en iedereen een soort van haar tegen. Hierdoor moet ze wederom strijden voor haar positie als vrouw zijnde in de door mannen gedomineerde wereld waarin zij werkt. Ondanks alles kan Bee wel terecht op haar geheime twitteraccount, waar haar liefde en vriendelijkheid enorm wordt benadrukt. Tevens bloeit er tussen diverse personages ook een romantische sfeer op, maar dit blijkt soms ook niet makkelijk te zijn.

Schrijfstijl (Writing) – Ali Hazelwood heeft Love on the Brain met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Daarnaast weet Ali vaktermen op een begrijpelijke manier te verwerken in het verhaal. Mede hierdoor en natuurlijk ook het verhaal op zichzelf zorgt ervoor dat Love on the Brain heerlijk wegleest. Daarnaast weet Ali ook veel humor en romantiek te verwerken in Love on the Brain.

Plot (Plot) Love on the Brain begint met het feit dat Bee de leiding heeft gekregen over een droomproject van NASA. Gaandeweg het verhaal wordt duidelijk dat ze moet samenwerken met Levi en dit wil ze eigenlijk niet. Vervolgens wordt ook duidelijk dat Bee moet strijden voor haar positie, want er blijken meerdere dingen niet geregeld te zijn en sommige personen willen haar niet op de positie hebben. Bee blijft desondanks strijdvaardig en doet er dan ook alles aan om haar positie te behouden en haar droom te kunnen najagen. Hierbij komt ze voor moeilijke keuzes te staan en blijkt niet alles te zijn zoals ze altijd dacht.

Intrige (Intrigue) Love on the Brain is een intrigerend verhaal. Echter, in eerste instantie moest ik wel even in het verhaal komen. Voornamelijk door de vele vaktermen die werden benoemd, maar wanneer eenmaal echt de gebeurtenissen rondom het droomproject van Bee duidelijker worden, verandert Love on the Brain echt in een intrigerend verhaal. Richting het einde van Love on the Brain vinden er veel voorspelbare gebeurtenissen plaats, waardoor het verhaal soms voor mij ook wat minder fascineerde.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Love on the Brain passen bij deze contemporary. Soms zitten er verrassende gebeurtenissen in Love on the Brain die veel van invloed zijn op het gehele verhaal. Maar ook zijn er veel gebeurtenissen die erg voorspelbaar zijn en bij veel van deze gebeurtenissen duurde het lang voordat de personages het zelf doorhadden.

Amusement (Enjoyment) Love on the Brain is een intrigerend, grappig en romantisch verhaal. Bee moet strijden voor haar positie om haar droomproject te mogen leiden. Hierdoor moet Bee soms personen onder ogen komen terwijl ze dit eigenlijk helemaal niet wil. Maar vanaf de momenten dat de waarheden over alles boven tafel komen, zien we Bee ook veranderen maar ook dan blijkt niet alles te zijn wat Bee had gedacht. Daarbij heeft Ali Hazelwood Love on the Brain heerlijk geschreven, maar soms vond ik het toch dat er veel voorspelbare gebeurtenissen plaatsvonden. En dan voornamelijk het feit dat het vaak lang duurde voordat dat de personage(s) het zelf wisten. Maar uiteindelijk heb ik enorm genoten van Love on the Brain.

The House of Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Love on the Brain

Auteur: Ali Hazelwood

Genre: Contemporary

Uitgeverij: The House of Books

Bladzijdes: 377

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789044365719

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Love on the Brain – Ali Hazelwood

Geef een reactie