Recensie: Lotsdochter (Hypernacht #2) – Erik Le Romancier

Recensie: Lotsdochter (Hypernacht #2) – Erik Le Romancier

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Asverze is een jonge vrouw die woont in Maanwelle, een grimmig en geïsoleerd stadje dat wordt gedomineerd door mannen. Wanneer door de naderende Hypernacht vrouwenhaat en godsdienstwaanzin om zich heen grijpen en haar leven gevaar loopt, besluit ze in het diepste geheim de stad te ontvluchten.

Dat blijkt echter nog niet zo makkelijk, want alle omstandigheden werken tegen haar. Het feit dat Asverze een door de Goden aangewezen Lotsdochter blijkt te zijn, maakt het alleen maar nog gecompliceerder.

Toch is Asverze vastbesloten te vertrekken. Terwijl haar broer op mysterieuze wijze verdwijnt en er in haar omgeving doden vallen, stelt zij in een race tegen de klok alles op alles om weg te komen uit Maanwelle.

“‘Nou, inderdaad, vreselijk. Ik ben zo blij met je medeleven,’ zei Asverze sarcastisch.”

Erik Le Romancier, Lotsdochter

Personages (Characters) Lotsdochter vertelt het verhaal van Asverze. Na alles wat er is gebeurd wil Asverze maar één ding; weg uit Maanwelle. Want Asverze voelt zich absoluut niet thuis in Maanwelle en wil zich eigenlijk ook niet aan de regels houden die de vrouwen door de mannen opgelegd krijgen. Want de vrouwen in Maanwelle moeten doen wat hen wordt opgedragen. Gaandeweg gaat Asverze alleen nog maar meer worstelen met alle nieuwe regels die haar en de andere vrouwen worden opgelegd. Maar ze vindt het vooral moeilijk om haar oma los te laten, maar alles drijft haar wel in de richting om het stadje Maanwelle te verlaten.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Lotsdochter is vaak erg onvriendelijk. Dit komt vooral omdat in het stadje Maanwelle de vrouwen ondergeschikt zijn aan de man en alles moet doen wat ze door de mannen worden opgedragen. Want op geen enkel moment heeft een vrouw haar eigen recht.

Schrijfstijl (Writing) – Erik Le Romancier heeft Lotsdochter op een fijne en vlotte manier geschreven. Daarnaast wordt Lotsdochter verteld vanuit het perspectief van Asverze, waardoor je ook samen met haar deze heel vrouwonvriendelijke momenten beleefd in het stadje Maanwelle. Daarbij worden deze momenten door de schrijfstijl op een heel gedetailleerde manier beschreven. Diverse malen vind ik het eigenlijk zelfs te gedetailleerd, waardoor ik een beetje de interesse verloor in het verhaal.

Plot (Plot) – Vanaf de eerste bladzijde in Lotsdochter kom je in de vrouwonvriendelijke wereld van Maanwelle terecht. Samen met Asverze ga je op ontdekking uit wat haar allemaal te verwachten blijkt te staan en ook welke nieuwe veranderingen er in Maanwelle worden gesteld. Gaandeweg wordt ook duidelijk wat het lot van Asverze staat te verwachten en wat haar uiteindelijke keuze gaat worden.

Intrige (Intrigue) Lotsdochter is op veel momenten een intrigerend verhaal, vooral omdat je wilt weten wat Asverze allemaal gaat doen en wat haar uiteindelijke keuze gaat worden. Maar soms waren er ook een aantal extreme gebeurtenissen die van mij niet hadden gehoeven, want ik vond deze gebeurtenissen niet van toegevoegde waarde aan het verhaal en het maakte Lotsdochter een stuk minder interessant.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Lotsdochter passen wel bij dit verhaal. Echter, zoals eerder al benoemd waren er een aantal extreme gebeurtenissen die ik niet van toegevoegde waarde vind voor het verhaal. Vooral omdat zonder deze gebeurtenissen de vrouwonvriendelijke wereld van Maanwelle al goed wordt benadrukt. Daarnaast had ik wel iets meer willen lezen over Asverze, vooral over wat haar buiten Maanwelle allemaal te wachten kan staan.

Amusement (Enjoyment) Lotsdochter is een bijzonder, maar vooral een verhaal over het stadje Maanwelle die bekend staat over haar vrouwonvriendelijkheid. De vrouwen in Maanwelle zijn namelijk ondergeschikt aan de man in Lotsdochter. Maar Asverze daarentegen is strijdvaardig om voor haar vrijheid te vechten. In haar zoektocht naar het perfecte moment en of ze Maanwelle wel of niet wil verlaten, aangezien de regels er niet vrouwvriendelijker op worden. Diverse gebeurtenissen hadden van mij wel weggelaten mogen worden, vooral omdat zonder deze gebeurtenissen de sfeer en de nadruk van de vrouwonvriendelijkheden al goed naar voren komen in Lotsdochter.

Erik Le Romancier bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Lotsdochter

Auteur: Erik Le Romancier

Genre: Fantasy, Roman

Uitgeverij: Pumbo.nl

Bladzijdes: 341

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789090355375

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Lotsdochter (Hypernacht #2) – Erik Le Romancier

Geef een reactie