Recensie: Liefde zonder verleden (Zorgen voor de liefde #2) – Anne May

Recensie: Liefde zonder verleden (Zorgen voor de liefde #2) – Anne May

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Als Abigail Kooistra de sleutel van haar nieuwe appartement krijgt, hoopt ze daarmee ook de deur naar haar nieuwe leven te openen. Hoewel ze haar verleden graag achter zich had gelaten, heeft het haar ook iets moois gebracht waarvoor ze wil vechten. Dat kan alleen als ze een goede basis weet op te bouwen: vast inkomen, eigen woning en een helder hoofd.

Een boekenkast met een eigen wil brengt daar echter verandering in als die zonder pardon omvalt, dwars door de muur van de buurman heen. Een buurman die zich voorgenomen had Abigail Kooistra voorgoed uit zijn geheugen te bannen en helemaal geen nieuwe herinneringen met haar wil maken. Is er een toekomst mogelijk zonder dat het verleden in de weg staat?

“‘Nee, ik bedoel…’ Voor altijd. Dat wilde ik haar vragen. Of ze bij mij blijft, voor altijd.”

Anne May, Liefde zonder verleden

CharactersLiefde zonder verleden vertelt het verhaal van Abigail Kooistra. Abigail heeft de afgelopen jaren veel meegemaakt en probeert dat verleden dan ook achter zich te laten. Ze wil een nieuwe leven beginnen en vechten voor belangrijke personen in haar leven. Maar daarvoor moet ze eerst wel een goede basis opbouwen. Daarnaast blijkt totaal onverwachts haar buurman een oude bekende te zijn. Samen hebben ze een verleden, maar desondanks vinden ze het wel moeilijk om hun gevoelens en ook de gebeurtenissen uit het verleden met elkaar te bespreken. Mede door aanmoedigingen van hun vrienden durven ze toch de stap te zetten en worden zowel Abigail als Silas, de buurman, echt een hele andere persoon.

Atmosphere – Vanaf het moment dat Abigail erachter komt wie haar buurman is, hangt er een gespannen en gefrustreerde sfeer tussen beiden. Dit komt vooral door hun verleden en omdat niemand echt dé stap tot een gesprek durft te zetten. Op het moment dat één van de twee wel dé stap heeft durven te zetten slaat de sfeer dan ook om naar een vrolijkere sfeer in Liefde zonder verleden.

Writing – Anne May laat wederom haar vlotte en prachtige schrijfstijl zien in Liefde zonder verleden. Daarnaast word je door vanuit het perspectief van zowel Abigail als Silas te lezen meegenomen in de bijzondere maar ook tevens verdrietige levens van beiden.

Plot – Het begin van Liefde zonder verleden was soms nogal verwarrend. Dit komt vooral omdat het op dat moment nogal onduidelijk is wie de personages nou precies zijn en ook de relatie tussen diverse personages zijn nogal onduidelijk. Maar vanaf het moment dat dit duidelijk wordt, worden ook de niet besproken gebeurtenissen en emoties van zowel Abigail als Silas een belangrijk onderdeel van Liefde zonder verleden, vooral omdat dit veel diepgang met zich meebrengt.

Intrigue – Door de geheimen van zowel Abigail en Silas blijft Liefde zonder verleden intrigeren. Tevens wil je natuurlijk ook weten hoe het afloopt tussen Abigail en Silas en wat er nu werkelijk een aantal jaar geleden tussen hen is gebeurd.

Logic – De gebeurtenissen in Liefde zonder verleden zijn over het algemeen vrij realistisch. Al zet ik wel vraagtekens bij het feit dat een boekenkast zoveel schade heeft kunnen aanrichten. Daarnaast hadden diverse gebeurtenissen wat uitgebreider gemogen, want soms werd er nogal snel over de gebeurtenis heen gegaan.

Enjoyment – Al met al heeft Anne May wederom met Liefde zonder verleden een prachtig verhaal geschreven! De emoties maar ook het verleden van Abigail en Silas spelen een belangrijke rol in het verhaal. En daarnaast zijn vriendschap en het geloof in mensen ook belangrijke onderwerpen in Liefde zonder verleden. Uiteraard is Liefde zonder verleden dan ook een prachtig en bovenal indrukwekkend verhaal!


Titel: Liefde zonder verleden

Auteur: Anne May

Genre: New Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 308

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789403628813

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Liefde zonder verleden (Zorgen voor de liefde #2) – Anne May

Geef een reactie