Recensie: Liefde zonder toekomst (Zorgen voor de liefde #3) – Anne May

Recensie: Liefde zonder toekomst (Zorgen voor de liefde #3) – Anne May

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Anne is een veelbelovend neurochirurg in opleiding die kans maakt op een belangrijke onderzoeksplek binnen het ziekenhuis waar hij werkt, maar van zijn eigen hart en hoofd krijgt hij geen hoogte. Vooral niet als zijn geheimzinnige buurman vriendschap naar een heel nieuw niveau tilt. Is er meer tussen hen mogelijk, of heeft River een reden om afstand te bewaren?

Twee jaar na zijn scheiding heeft River zijn leven aardig op de rit. Hij werkt, slaapt, eet en surft. Meer is het niet, en hij weet ook dat het nooit meer kan worden. Hij heeft er vrede mee, tot hij Anne tegenkomt en begint te dromen over een toekomst die niet voor hem is weggelegd. Kan hij verder met Anne zonder zich open te halen aan de scherven van zijn huwelijk? In hoeverre bepaalt je verleden of er wel een toekomst mogelijk is?

“‘Maak altijd de keus die je zelf wilt maken, omdat jij dat wilt. Niet omdat je denkt dat een ander wil dat je die maakt.’”

Anne May, Liefde zonder toekomst

Personages (Characters) Liefde zonder toekomst vertelt het verhaal van Anne en River. Anne is neurochirurg in opleiding, maar worstelt nog met veel dilemma’s. Ondertussen verandert de vriendschap met buurman River naar iets wat beiden willen, maar de stap nog niet durven te zetten. Dit komt ook omdat River nog niet alles aan Anne over zijn vorige relatie durft te vertellen, aangezien hij bang is om Anne te verliezen wanneer hij de waarheid vertelt. Daarnaast denkt River ook dat veel van de gebeurtenissen uit het verleen zijn schuld is, terwijl dit absoluut niet het geval is. Beiden struggelen dan ook met hun problemen en ze blijken elkaar meer nodig te hebben dan ze in eerste instantie hadden verwacht.

Sfeer (Atmosphere) – Door alles wat Anne en River in hun verleden hebben meegemaakt, heerst er in Liefde zonder toekomst een verdrietige sfeer. Tegelijkertijd heerst er ook een bemoedigende sfeer, vooral omdat ze elkaar het allerbeste gunnen wat soms ten koste gaat van hunzelf. Ook zijn vooral de emoties van zowel Anne als River bepalend voor de sfeer.

Schrijfstijl (Writing) – Anne May heeft Liefde zonder toekomst met haar vlotte en prachtige schrijfstijl geschreven. Door Liefde zonder toekomst vanuit het perspectief van zowel Anne als River te lezen, heeft Anne May ervoor gezorgd dat het verhaal je aangrijpt. Ook zijn de gebeurtenissen op een natuurlijke manier door Anne May beschreven, waardoor Liefde zonder toekomst blijft ontroeren.

Plot (Plot) – Vanaf de allereerste bladzijde in Liefde zonder toekomst gebeurt er ontzettend veel tussen Anne en River. Gaandeweg wordt dan ook steeds duidelijker wie Anne en River zijn en ook wat Anne en River ooit in hun verleden hebben meegemaakt. Toch wordt het leed van River pas richting het einde van Liefde zonder toekomst duidelijk. Waardoor het ook steeds duidelijker wordt waarom River zich zo gedraagt.

Intrige (Intrigue) – Door het onbekende verleden van zowel Anne als River is Liefde zonder toekomst een intrigerend verhaal, aangezien je natuurlijk wilt weten wat Anne maar boven River in het verleden heeft meegemaakt. Daarnaast wilde ik natuurlijk ook weten hoe de relatie tussen Anne en River zich verder ging ontwikkelen, waardoor ik Liefde zonder toekomst soms moeilijk kon wegleggen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Liefde zonder toekomst zijn op een realistische manier beschreven. Door deze schrijfstijl kunnen sommige gebeurtenissen je echt raken. Maar daarnaast vond ik diverse gebeurtenissen in Liefde zonder toekomst wel ietwat langdradig, vooral omdat er veel om dingen heen werd gedraaid.

Amusement (Enjoyment) – Al met al heeft Anne May met Liefde zonder toekomst heftige onderwerpen onder de aandacht gebracht. Vooral de ontkenning en het opnemen van de schuld van River zijn belangrijke aanwijzingen voor wat River allemaal heeft meegemaakt. Daarnaast zorgt de interactie tussen Anne en River voor positieve veranderingen in hun leven en ook dat ze elkaar durven te vertrouwen door alle leed uit hun verleden aan elkaar te vertellen. Liefde zonder toekomst laat zien dat je pas van het leven kunt genieten als je echt jezelf kunt zijn!


Titel: Liefde zonder toekomst

Auteur: Anne May

Genre: New Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 306

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789403635736

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Liefde zonder toekomst (Zorgen voor de liefde #3) – Anne May

Geef een reactie