Recensie: Liefde zonder tijd (Zorgen voor de liefde #4) – Anne May

Recensie: Liefde zonder tijd (Zorgen voor de liefde #4) – Anne May

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Ben en Maddy staan niet alleen op het punt internationaal door te breken met de rockband Rebellion, ze hebben ook besloten om eindelijk voor elkaar te kiezen. Een noodlottig ongeval verandert hun levens echter voorgoed en Maddy blijft met lege handen achter, terugkijkend op een tijd vol gemiste kansen en onuitgesproken liefdesverklaringen. Of toch niet?

Tien jaar eerder stapt Ben ‘per ongeluk’ het huis van Maddy binnen. Hij is helemaal niet van plan om auditie te doen voor een rockband, maar Maddy weet hem over de streep te trekken. Zonder dat hij het gevoel kan benoemen, weet Ben dat Maddy de meest bijzondere persoon is die hij ooit heeft ontmoet.

Zodra Ben zich voorstelt, weet Maddy het zeker: dit is liefde op het eerste gezicht. Maar hoe kan een ander verliefd op jou worden als je nog niet weet wie je bent? Durft Maddy zichzelf te worden door Bens voorwaardelijke liefde of verliezen ze zich in de tijd die ze niet hebben?

“Ik zie ik zie wat jij waarschijnlijk nog niet ziet, maar diep vanbinnen wel weet.”

Anne May, Liefde zonder tijd

Personages (Characters) Liefde zonder tijd vertelt het verhaal van Ben en Maddy. Ben en Maddy kennen elkaar al ruim tien jaar en spelen ook samen in de rockband Rebellion. In al die jaren dat ze elkaar kennen, vinden ze het moeilijk om samen met elkaar over hun gevoelens richting elkaar te praten. Hierdoor begrijpen ze elkaar niet altijd en tegelijkertijd weet Maddy nog niet helemaal wie hij nu precies is. Gaandeweg groeien Ben en Maddy toch langzaam naar elkaar toe en Ben doet er daarbij ook nog alles aan dat Maddy zichzelf kan zijn bij hem. Wanneer ze eindelijk besluiten om voor elkaar te gaan, komen ze terecht in een noodlottig ongeval. Maddy blijft alleen achter en zit nog vol met onuitgesproken liefdesverklaringen.

Sfeer (Atmosphere) – Door alles wat Ben en Maddy samen maar ook alleen hebben meegemaakt, heerst er in Liefde zonder tijd zowel een verdrietige als een vrolijke sfeer. De worstelingen die Ben en Maddy doormaken of hebben doorgemaakt, maar ook het noodlottig ongeval en de periode na het ongeval zorgen voor een verdrietige sfeer. Terwijl juist op momenten dat het goed gaat tussen Ben en Maddy er een vrolijke sfeer heerst in Liefde zonder tijd.

Schrijfstijl (Writing) – Anne May heeft Liefde zonder tijd met haar vlotte en prachtige schrijfstijl geschreven. Daarnaast is deze schrijfwijze erg ontroerend en aangrijpend. Daarbij wordt Liefde zonder tijd uit de perspectieven van Ben en Maddy verteld en tegelijkertijd wordt het verhaal afwisselt verteld in het heden en het verleden. Deze tijdsprongen worden op een duidelijke manier aangegeven per hoofdstuk.

Plot (Plot) Liefde zonder tijd is een verhaal dat niet chronologisch volgorde wordt verteld. Maar toch zit er een duidelijke opbouw in Liefde zonder tijd, die vooral geïnspireerd is op de ontwikkeling tussen Ben en Maddy. Alhoewel je voor een groot deel al weet hoe Liefde zonder tijd eindigt, is de structuur toch erg duidelijk en vooral gebaseerd op de gevoelens van zowel Ben als Maddy.

Intrige (Intrigue) – De ontwikkeling tussen Ben en Maddy zorgt ervoor dat Liefde zonder tijd een intrigerend verhaal is. daarbij wil je natuurlijk ook weten hoe alles in de tien jaar is verlopen en wat er nu uiteindelijk voor heeft gezorgd dat Ben en Maddy toch voor elkaar kiezen. Daarnaast is het prachtig om te zien dat Ben er alles aan doet om het vertrouwen van Maddy te winnen, zodat Maddy bij hem echt zichzelf kan zijn.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Liefde zonder tijd zijn op een realistische manier beschreven. Daarbij weten de gebeurtenissen je soms ook echt te raken en zou het kunnen dat diverse gebeurtenissen ook herkenbaar zijn voor mensen. Zelf had ik nog graag meer willen weten over de periode na het noodlottig ongeval.

Amusement (Enjoyment) – In Liefde zonder tijd worden eventueel herkenbare maar ook heftige onderwerpen onder de aandacht gebracht, waaronder rouw en niet jezelf durven en kunnen zijn. De ontwikkeling van de liefde tussen Ben en Maddy en het moment dat ze echt voor elkaar kiezen, zijn erg intrigerend. Daarbij zijn de gebeurtenissen door Anne May ook erg aangrijpend en ontroerend beschreven. Liefde zonder tijd is dan ook een ontroerend verhaal waarin gefocust wordt op het rouwen en het niet jezelf kunnen en durven te zijn.


Titel: Liefde zonder tijd

Auteur: Anne May

Genre: New Adult

Uitgeverij: Woorden van Meij

Bladzijdes: 266

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464432480

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Liefde zonder tijd (Zorgen voor de liefde #4) – Anne May

Geef een reactie