Recensie: Liefde zonder oordeel – Anne May

Recensie: Liefde zonder oordeel – Anne May

Vanaf het moment dat haar vader haar vertelt dat hij zal komen te overlijden, is Miriam overgegaan op de overlevingsstand. Iedere keus die ze na die dag maakt, is gericht op overleven. Tot ze niet meer kan en definitief een streep zet door alles wat ze ooit gekend heeft. Gezien haar traumatische verleden is een normale opleiding of baan niet voor haar weggelegd en ze gaat aan de slag als vrijwilliger op de dagopvang in een verzorgingstehuis. Daar ontmoet ze een wel heel bijzondere patiënt.

Gideon Asher is vijfentwintig, heeft een ernstig ongeluk gehad en is niet in staat om te praten of te bewegen. Toch lukt het Miriam om stukje bij beetje tot hem door te dringen en met hem te communiceren. Tot ze op zijn geheim stuit. Maar mag ze hem wel veroordelen om wat hij heeft gedaan? Is gebroken voor altijd kapot of kun je elkaar ook helen?

“‘Er zit een verschil tussen niet kunnen en niet willen,’ zegt ze. ‘Maar voor een knappe meid zoals jij maakt hij graag een uitzondering, gok ik. Hij is en blijft een rockster. En nog een hele knappe ook.’”

Anne May, Liefde zonder oordeel

CharactersLiefde zonder oordeel vertelt het verhaal van Miriam. Miriam heeft in haar leven al traumatische ervaringen meegemaakt. Hierdoor kan ze geen normale opleiding volgen of geen normale baan hebben. Desondanks werkt Miriam wel als vrijwilliger op de dagopvang in een verzorgingstehuis. Daarnaast is Miriam verlooft met de arts van het verzorgingstehuis, maar is hij wel de goede man voor Miriam? Ondanks Miriams traumatische verleden, probeert ze altijd het goede uit mensen te halen. Zo ook uit de vijfentwintigjarige Gideon, die door een ernstig ongeluk niet in staat is om te praten en te bewegen.

Atmosphere – In het begin van Liefde zonder oordeel hangt er een treurige sfeer, vooral omdat het leven van Miriam niet over rozen gaat. Maar op momenten dat Miriam en Gideon samen zijn, verandert de sfeer op een positieve manier. Daarnaast hangt er rondom de verloofde van Miriam een negatieve sfeer, die absoluut kenmerkend is voor deze personage.

Writing – Anne May heeft Liefde zonder oordeel op een vlotte en bovenal prachtige manier geschreven. Door de afwisseling tussen de perspectieven van Miriam en Gideon word je als lezer meegenomen naar de bijzondere levens van beiden. Jammer genoeg hebben de personages in Liefde zonder oordeel weinig diepgang gekregen, maar dat is ook wel te verwachten met zo weinig pagina’s.

Plot – Het plot van Liefde zonder oordeel zit goed in elkaar. In eerste instantie leer je Miriam en Gideon (van zowel voor als na het ongeluk) kennen. Na de introductie van deze personages, wordt langzaam de spanning opgebouwd tussen beide personages en leren ze elkaar en bovenal zichzelf beter kennen.

Intrigue – Door het geheim dat Gideon met zich meedraagt en door de karakters van Miriam en Gideon, blijf je maar doorlezen. Daarnaast was ik natuurlijk ook erg benieuwd welke keuzes Miriam en Gideon uiteindelijk gaan maken.

Logic – De gebeurtenissen in Liefde zonder oordeel zijn allemaal redelijk realistisch. Ook zijn de gebeurtenissen allemaal het gevolg van keuzes die de personages hebben gemaakt. Ik had alleen nog wel wat meer willen weten over wat er precies gebeurde bij het voorval tussen Miriam en de verloofde van Miriam. Dit was namelijk een super belangrijk moment in het verhaal, maar daar werd een beetje snel overheen gegaan.

Enjoyment – Al met al is Liefde zonder oordeel een prachtig verhaal met een fantastische boodschap! De personages Miriam en Gideon spelen erin een belangrijke rol en worden ook op een prachtige manier neergezet, waaronder hun emotionele kant. Liefde zonder oordeel is een heerlijk boek om tussendoor te lezen!

Anne May bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Liefde zonder oordeel

Auteur: Anne May

Genre: New Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 108

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585660

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Liefde zonder oordeel – Anne May

Geef een reactie