Recensie: Lang en gelukkig? (Cinder & Ella #2) – Kelly Oram

Recensie: Lang en gelukkig? (Cinder & Ella #2) – Kelly Oram

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden. Het lijkt wel een droom! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is namelijk de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten.

Dat merkt ook Ella die plotseling in de belangstelling staat – met brandwonden en al. Daar komt bij dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes?

“‘Jij hebt elk aspect van je leven voor elkaar, behalve als het om je littekens gaat. Daar ben je als de dood voor. Je bent bang voor wat mensen ervan zullen denken.’”

Kelly Oram, Lang en gelukkig?

CharactersLang en gelukkig? vertelt het verhaal van Ella. In een korte periode is het leven van Ella totaal onverwachts drastisch veranderd. Ondanks alles heeft ze wel eindelijk Cinder, oftewel Brian, gevonden. Alleen hun relatie brengt enorm veel aandacht met zich mee, omdat Brian de hotste acteur van Hollywood is. Om die reden komt ook Ella met haar brandwonden in de belangstelling te staan, terwijl ze super onzeker is over haar littekens. Mede door die aandacht, komt ook haar relatie met haar familie onder druk te staan. Ondertussen probeert Ella zichzelf te blijven en een manier te vinden om met alle aandacht om te kunnen gaan.

Atmosphere – Er hangen in Lang en gelukkig? veel verschillende sferen, waaronder voornamelijk een gelukkige en een verdrietige sfeer. Deze sferen in Lang en gelukkig? zijn vooral afhankelijk van de emoties van Ella, maar ook van de manier waarop Brian met de emoties van Ella omgaat.

Writing – Kelly Oram heeft Lang en gelukkig? op een fijne en ook vlotte manier geschreven. Mede door deze schrijfstijl en de afwisseling in perspectieven tussen Brian en Ella is Lang en gelukkig? moeilijk weg te leggen.

Plot Lang en gelukkig? gaat verder met het verhaal over Ella en Brian daar waar Cinder & Ella ongeveer eindigde. Samen met Ella en Brian ontdek je hoe het leven van Ella (maar ook van haar familie) drastisch verandert door alle aandacht, maar ook ontdek je hoe Ella en Brian met deze veranderingen leren omgaan.

Intrigue Lang en gelukkig? is absoluut een intrigerend slotstuk van deze geweldige tweeluik. Tevens zijn de hoofdpersonages Ella en Brian ook echt geweldig, waardoor Lang en gelukkig? blijft fascineren.

Logic – De gebeurtenissen in Lang en gelukkig? zijn voor dit type verhaal erg logisch. Zo zijn de gebeurtenissen soms ietwat overdreven en vindt er natuurlijk ook ontzettend veel drama plaats. Maar dat allemaal vind ik prima bij Lang en gelukkig? passen.

Enjoyment – Al met al is Lang en gelukkig? een heerlijk afsluitend deel van de tweeluik. Lang en gelukkig? zit daarnaast vol drama en daarnaast zijn Ella en Brian ook een geweldig stel. Ik heb dan uiteraard enorm genoten van deze geweldige serie!

Uitgeverij De Fontein bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Lang en gelukkig?

Auteur: Kelly Oram

Genre: Young Adult

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 399

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789026156144

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Lang en gelukkig? (Cinder & Ella #2) – Kelly Oram

Geef een reactie