Recensie: Kroon van gouden beenderen (Blood and Ash #3) – Jennifer L. Armentrout

Recensie: Kroon van gouden beenderen (Blood and Ash #3) – Jennifer L. Armentrout

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Poppy had nooit verwacht dat ze ooit zo verliefd zou zijn als ze nu prins Casteel is. Maar lang kan ze niet van dit geluk genieten… Ze moet de broer van Casteel bevrijden en haar eigen broer vinden. Het is een gevaarlijke missie met veel grotere gevolgen dan iemand ooit had kunnen verwachten. Want Poppy is de uitverkorene, de ware koningin van Atlantië. De kroon en het koninkrijk zijn van haar.

Poppy wilde alleen maar zeggenschap over haar eigen leven, niet over een heel volk! Kan ze haar geboorterecht zomaar naast zich neerleggen of aanvaardt ze de kroon? En zal het volk van Atlantië haar aanvaarden? Een langvergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat de kroon op Poppy’s hoofd belandt. Als meer geheimen aan het licht komen, ontdekken Poppy en Casteel pas hoever ze willen gaan voor het koninkrijk, en voor elkaar.

“‘Dat we nooit meer de schijn ophouden. Dat mag je niet doen, zelfs niet als je wilt voorkomen dat ik me zorgen maak. Ik weet dat je ongelooflijk sterk en taai bent, maar je hoeft voor mij niet altijd sterk te zijn. Je mag bij mij ook zwakte tonen,’ zei hij, en mijn adem stokte. ‘Het is mijn plicht als jouw man om je een veilig gevoel te geven, zodat je niet langer hoeft te doen alsof. Je mag best laten merken dat je moeite hebt met alles wat er is gebeurd.’”

Jennifer L. Armentrout, Kroon van gouden beenderen

Personages (Characters) Kroon van gouden beenderen vertelt het verhaal van Poppy. Hoewel Poppy en Casteel niet anders willen dan alleen maar van elkaar te genieten, moeten ze toch echt opzoek naar hun verdwenen broers. Maar dit blijkt alleen niet zonder gevaar te verlopen. Ondertussen leert Poppy ook steeds meer over wie en wat ze nu eigenlijk is. Ondanks alles wat Poppy meemaakt en te horen krijgt, blijft ze echt zichzelf. Maar je ziet haar als persoon echt ontwikkelen tot een vrouw die belangrijke keuzes moet maken.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Kroon van gouden beenderen is voornamelijk spannend en geheimzinnig. De spanning wordt gecreëerd door alle avonturen die Poppy en Casteel meemaken en dan vooral dat dit niet zonder gevaar verloopt, waardoor het onbekend is hoe men uit deze avonturen komt. De geheimzinnigheid daarentegen wordt gecreëerd door al het onbekende en natuurlijk alle mysterie over de verdwenen broers van zowel Poppy als Casteel.

Schrijfstijl (Writing) – Jennifer L. Armentrout heeft Kroon van gouden beenderen met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Ook ditmaal krijgen de karakters van zowel Poppy als Casteel veel meer diepgang en ook hun onderlinge verhouding is absoluut erg interessant. Daarnaast is Kroon van gouden beenderen geen moment saai, want er is continu ergens wel wat gaande.

Plot (Plot) Kroon van gouden beenderen gaat verder waar Rijk van vlees en vuur eindigde. Algauw blijkt het leven van Poppy niet veilig te zijn en Casteel doet er dan ook alles aan om haar in leven te houden. Vervolgens komen we steeds meer te weten over de andere vijanden en wie of wat Poppy nu precies is. En natuurlijk wordt langzaam duidelijk waar de broers van zowel Poppy als Casteel zich bevinden en hoe de verstandhoudingen zijn.

Intrige (Intrigue) – Door alle gebeurtenissen en avonturen die Poppy en Casteel meemaken is Kroon van gouden beenderen absoluut een intrigerend verhaal. Daarnaast zorgen de prachtige karakters van Poppy en Casteel er ook voor dat je Kroon van gouden beenderen maar blijft doorlezen. En natuurlijk zijn alle ontrafelingen in Kroon van gouden beenderen erg fascinerend.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Kroon van gouden beenderen zijn voor een fantasie verhaal allemaal erg logisch. Daarnaast hebben de gebeurtenissen ook allemaal een bijdrage in het verhaal en zijn dan ook van toegevoegde waarde. En door alle avonturen en bijzondere gebeurtenissen in Kroon van gouden beenderen is het verhaal geen moment saai.

Amusement (Enjoyment) Kroon van gouden beenderen is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal. Gaandeweg het verhaal leert Poppy steeds meer over wie en wat ze nu precies is. Ook blijkt alles niet heel makkelijk te verlopen en moeten zowel Poppy als Casteel af en toe vrezen voor hun leven. Daarnaast willen ze allebei hun eigen broer weer terugvinden en dat is ook niet simpel. Ook hebben Poppy en Casteel prachtige en liefdevolle karakters die er mede voor zorgen dat Kroon van gouden beenderen een intrigerend verhaal is. De verrassende wending op het einde van Kroon van gouden beenderen en het open einde wat er daarop volgt zorgt ervoor dat ik erg benieuwd ben naar het vervolg in de Blood and Ash serie.

Zomer & Keuning bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Kroon van gouden beenderen

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Bladzijdes: 639

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020543933

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Kroon van gouden beenderen (Blood and Ash #3) – Jennifer L. Armentrout

Geef een reactie