Recensie: Koning van het Sintelwoud – Jen Minkman

Recensie: Koning van het Sintelwoud – Jen Minkman

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Morana is voorbestemd om op haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud. Vasilisa is bang voor het moment, omdat ze dan haar zus voor altijd kwijt zal raken.

Op de dag van het festival van Zwartzon wordt Vasilisa echter door magie het Sintelwoud ingelokt en ontspint zich een heel ander verhaal dan waar ze altijd in geloofd heeft. Want soms is de weg van de legende die jou verteld is niet het pad dat je moet volgen.

“‘Je bent niet dom, je bent alleen onwetend. En dat is met een goede reden.’”

Jen Minkman, Koning van het Sintelwoud

CharactersKoning van het Sintelwoud vertelt het verhaal van de tweelingzussen Vasilisa en Morana. Het staat vast dat Morana op haar zeventiende verjaardag moet trouwen met de koning van het Sintelwoud. Haar zus Vasilisa kijkt totaal niet uit naar dat moment. De zussen zijn namelijk onafscheidelijk, maar gunnen elkaar dan ook het allerbeste. Samen ondernemen ze dan ook de laatste activiteiten voordat hun levens desastreus verandert.

Atmosphere – Gedurende het hele verhaal hangt er zowel een mysterieuze als sprookjesachtige sfeer. De mysterieuze sfeer komt omdat het lang geheimzinnig is wat er nu precies in het verleden is gebeurd en wat de toekomst gaat brengen. Daarnaast zijn ook de personages zeer raadselachtig.

Writing – Jen Minkman heeft Koning van het Sintelwoud op een prachtige, bijzondere en bovenal een vlotte manier geschreven. De worldbuilding en personages zijn op een uitstekende manier neergezet. Helaas door de beperkte aantal pagina’s hebben niet alle personages veel diepgang gekregen.

Plot – In het eerste gedeelte van Koning van het Sintelwoud worden de tweelingzussen Vasilisa en Morana geïntroduceerd. Vanaf het moment dat Vasilisa het Sintelwoud wordt ingelokt, gebeurt er ontzettend veel. Tevens wordt Koning van het Sintelwoud op een prachtige manier afgesloten.

Intrigue – Door de vele raadsels en de geheimzinnigheid in Koning van het Sintelwoud blijft het verhaal intrigeren. Ook door de enorme plottwist middenin het verhaal blijft Koning van het Sintelwoud fascineren. Tevens bevat Koning van het Sintelwoud fijne personages.

Logic – De gebeurtenissen in Koning van het Sintelwoud hebben allemaal een bepaalde reden. Die reden kan worden teruggevonden in het verleden, maar soms ook in het heden. Ook waren de gebeurtenissen allemaal logisch opgebouwd.

Enjoyment – Al met al is Koning van het Sintelwoud een heerlijk sprookjesachtig verhaal. Er zit een vlot tempo in Koning van het Sintelwoud. Ook blijft Koning van het Sintelwoud fascineren. Ik heb dan ook erg genoten van Koning van het Sintelwoud!

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Koning van het Sintelwoud

Auteur: Jen Minkman

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 179

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463967631

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Koning van het Sintelwoud – Jen Minkman

Geef een reactie