Recensie: Klikspaan (Helen Grace #4) – M.J. Arlidge

Recensie: Klikspaan (Helen Grace #4) – M.J. Arlidge

Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn, en het lijkt erop dat iemand de stad tot de rond toe wil laten afbranden.

Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn. Eén fout kan het einde Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan…


Vanaf de eerste bladzijde begin je al na te denken waarom dit gebeurt en door wie de branden worden aangestoken. Doordat de hoofdstukken kort en bondig zijn, kun je helemaal inleven in het verhaal. Mede doordat het verhaal door verschillende perspectieven wordt benaderd. Steeds hoop je de verdachte te kunnen aanmerken, maar tot het einde blijft de verdachte in het ongewisse.

De momenten van de branden worden zo mooi en gedetailleerd omschreven. Dat je zelf het gevoel hebt dat je erin staat. Dat maakt het vooral ook spannend, omdat je precies de gevoelens krijgt van de persoon tijdens de brand.

Wat mij van dit boek vooral bij bleef was het einde! Onverwachte wendingen met een super spannend einde. Daarom vind ik dit deel tot nu toe het beste. Ben benieuwd of de vervolg delen hieraan kunnen tippen.


Titel: Klikspaan

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Uitgeverij: de Boekerij

Bladzijdes: 444

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022578513

Beoordeling: 5/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Klikspaan (Helen Grace #4) – M.J. Arlidge

Geef een reactie