Recensie: Kerstmis in het Duincafé (Comfort Food Cafe #2) – Debbie Johnson

Recensie: Kerstmis in het Duincafé (Comfort Food Cafe #2) – Debbie Johnson

Al bijna haar hele leven heeft Becca Fletcher een hekel aan kerst. Maar dit jaar wordt ze door haar zus Laura uitgenodigd om de feestdagen bij haar gezin door te brengen in het Duincafé.

Eenmaal aangekomen in Dorset blijkt dat het Duincafé een hele bijzondere plek te zijn. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

‘Ik ben gewend aan de eenzaamheid, en de eenzaamheid is gewend aan mij. We begrijpen elkaar, de eenzaamheid en ik.’

Debbie Johnson, Kerstmis in het Duincafé

Zoals in het voorwoord staat aangekondigd is Kerstmis in het Duincafé te lezen zonder dat je Zomer in het Duincafé moet hebben gelezen. Ook voor mij is Kerstmis in het Duincafé het eerste boek van Debbie Johnson is dat ik heb gelezen. Vanaf de eerste bladzijde wordt je meegenomen in het bijzondere verhaal, wat mede komt door de fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast wordt Kerstmis in het Duincafé verteld vanuit het perspectief van Becca.

Becca is een jonge vrouw die al bijna haar hele leven een hekel heeft aan kerst. Desondanks is Becca door haar zus Laura uitgenodigd om de feestdagen bij haar in Dorset door te brengen. Doordat de eerste hoofdstukken een terugblik in het verleden werpen van de zussen Becca en Laura. Hierdoor krijg je een aardig idee waarom Becca een hekel heeft gekregen aan kerst. Door deze eerste indrukken kwam Becca voor mij over als een bitch. Maar naarmate het verhaal steeds verder vordert leer je haar veel beter kennen en uiteindelijk ga je begrijpen waarom Becca totaal niet van de kerst houdt.

Kerstmis in het Duincafé is een prachtig kerstverhaal met aangrijpende, liefdevolle en verdrietige momenten. Daarnaast is Kerstmis in het Duincafé meeslepend en ga je houden van de liefdevolle en prachtige personages!

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Kerstmis in het Duincafé

Auteur: Debbie Johnson

Genre: Roman

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 223

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022586730

Beoordeling: 4/5 sterren


3 gedachten over “Recensie: Kerstmis in het Duincafé (Comfort Food Cafe #2) – Debbie Johnson

  1. Het kan los gelezen worden, maar ik zou je toch aanraden om eerst Zomer in het duincafé te lezen. Dan snap je meer van de achtergronden van de personages. Ik vond die eigenlijk zelf leuker dan Kerstmis in het duincafé. Dieper, gelaagder.

    1. Ik ben ook wel erg benieuwd geworden naar Zomer in het Duincafé. Desondanks vond ik niet dat je midden in een verhaal terechtkwam en je leerde al best gauw de personages kennen. Maar door Kerstmis in het Duincafé en jouw reactie ben ik wel erg benieuwd geworden naar Zomer in het Duincafé.

Geef een reactie