Recensie: Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Recensie: Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is.

Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

“De bebossing wordt hier steeds dichter en het busje volgt een smal pad. Ik zet mijn vlogcamera weer aan en kijk afwisselend naar het scherm en uit het raam. Het heeft iets onbehaaglijks, deze omgeving. Geen idee waarom. Mijn ogen vliegen alle kanten op en opeens voel ik het weer. Een prikkelend gevoel, alsof iemand mij observeert. Vanuit het bos. Maar dat kan helemaal niet. Er is niemand buiten.”

Chinouk Thijssen, Je hebt één nieuwe volger

Je hebt één nieuwe volger is geschreven door Chinouk Thijssen met een vlotte en fijne schrijfstijl en bevat ook een spannende toon. Tevens wordt Je hebt één nieuwe volger steeds spannender en mysterieuzer met de bladzijde. Bovendien wordt Je hebt één nieuwe volger verteld vanuit de perspectieven van Sterre, Liz en de dader.

Vier influencers gaan naar Turkije voor een promoreis. Eén van de influencers is Sterre. Sterre is onlangs begonnen met vloggen, waardoor dit ook haar eerste echte promoreis is. Hierdoor vindt ze het allemaal spannend, maar wordt door de andere influencers op sleeptouw genomen. Ze lijkt haar angst een beetje onder controle te hebben, totdat het lijkt alsof ze in de gaten worden gehouden. Vanaf dat moment wil Sterre niets liever dan naar huis.

Je hebt één nieuwe volger is een spannend verhaal waarin je vanaf de eerste bladzijde weet dat er iets niet helemaal klopt. Ook zitten er in Je hebt één nieuwe volger een paar verrassende gebeurtenissen, waaronder het einde. Bovendien had ik richting het einde wel het idee in welke richting ik moest zoeken naar de dader.


Titel: Je hebt één nieuwe volger

Auteur: Chinouk Thijssen

Genre: Young Adult, Thriller

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 208

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044840247

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Geef een reactie