Recensie: Ivelle – Laura Diane

Recensie: Ivelle – Laura Diane

Groen is angst. Blauw is verdriet. Oranje is blijdschap. In Pagdama vertelt de kleur van je ogen precies hoe je je voelt… De negentienjarige Ivelle ziet het rood van de liefde overal om zich heen. Naar háár heeft er echter nog nooit een jongen die tint van verliefdheid gekeken.

Maar als ze een jaar na hun eerste ontmoeting de charmante Renzo weer tegenkomt, neemt ze een besluit dat alles kan veranderen. Een besluit dat niet zonder risico is…

“‘Liefde zie je niet, je voelt het. En het is niet rood, het is niet één kleur. Het is een hele fucking regenboog.’”

Laura Diane, Ivelle

CharactersIvelle vertelt het verhaal van de negentienjarige Ivelle. In Pagdama, waar Ivelle woont, wordt de kleur van de ogen bepaald door emoties. Zo staat rood voor liefde, maar er is nog geen jongen geweest die met de rode kleur naar Ivelle heeft gekeken. Uit wanhoop maakt ze een besluit die totaal onverwachts haar leven drastisch verandert. Maar deze verandering laat Ivelle zien wat echt belangrijk is in het leven. Alhoewel het voor Ivelle wel even duurde voordat ze dat door heeft.

Atmosphere – In Ivelle hangt een mysterieuze sfeer. Deze sfeer is ten eerste ontstaat doordat het onbekend is wie nu precies Ivelle in de bijzondere situatie heeft laten belanden. Daarnaast laten niet alle personages in eerste instantie hun ware aard zien. En tevens blijft het lang mysterieus waar het verhaal zich precies naartoe beweegt.

Writing – Laura Diane heeft Ivelle, net zoals haar eerdere werken, op een fijne en vlotte manier geschreven. Daarnaast heeft Laura een prachtig evenwicht gecreëerd tussen alle gebeurtenissen, waardoor er soms veel gebeurt maar ook op sommige momenten gebeurt er weinig.

Plot Ivelle begint meteen met de dilemma’s waar Ivelle allemaal mee struggelt. Daarna komt al vrij snel het moment dat het leven van Ivelle drastisch verandert. Waarna Ivelle haar weg moet leren te vinden in voor haar onbekende en onverwachte nieuwe situatie.

Intrigue – Door alle mysteries is Ivelle absoluut een intrigerend verhaal. Daarnaast blijft Ivelle fascineren omdat je wilt weten hoe het voor Ivelle gaat eindigen.

Logic – De gebeurtenissen in Ivelle zijn voor een urban fantasy erg logisch. Daarbij bevat Ivelle een aantal onverwachte gebeurtenissen, maar tevens ook een aantal voorspelbare gebeurtenissen.

Enjoyment – Al met al is Ivelle een geweldig en ontroerend urban fantasy verhaal. Door onverwachte gebeurtenissen leert Ivelle wat écht belangrijk is in het leven en ook maakt ze een prachtige ontwikkeling door gedurende het verhaal. Daarnaast heb ik enorm genoten van de schrijfstijl van Laura Diane en ook natuurlijk in het ontroerende verhaal!

Clavis bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Ivelle

Auteur: Laura Diane

Genre: Young Adult, Urban Fantasy

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 277

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044842869

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Ivelle – Laura Diane

Geef een reactie