Recensie: Iskari: de piratendief (Iskari #3) – Kristen Ciccarelli

Recensie: Iskari: de piratendief (Iskari #3) – Kristen Ciccarelli

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Safire is commandant van het leger van Firgaard. Het is haar taak om de koning te dienen en hem helpen de vrede in het land te bewaren. Eris is een piraat zonder scrupules. Ook weet ze uit elke onmogelijke situatie te ontsnappen, dankzij haar bovennatuurlijke gave om tussen werelden te kunnen reizen.

Safire en Eris zijn vijanden, maar hebben een gezamenlijke missie: Asha, de laatste Namsara, terugvinden. Samen reizen ze van de havensteden naar verlaten eilanden en weer terug. Ondertussen komen ze erachter dat hun lot misschien toch meer verbonden is dan ze dachten.

‘Verstijfd staarde ze naar de knuppel die telkens opnieuw neerkwam. Het beeld riep een striemende herinnering op. Plotseling was ze terug in Firgaard. Ze was nog maar net veertien en lag opgekruld op de mozaïekvloer van de kashba…’

Kristen Ciccarelli, Iskari: de piratendief

Iskari: de piratendief is door Kristen Ciccarelli met dezelfde verbluffende schrijfstijl geschreven als de voorgaande delen. Wederom wordt Iskari: de piratendief met veel details beschreven. Daarnaast wordt het verhaal verteld vanuit de perspectieven van Safire en Eris.

Safire is commandant van het leger van Firgaard. De koning van Firgaard, Dax, is haar neef en daarom wil ze helpen om de vrede in het land te bewaren. Eris daarentegen is een piraat en wordt ook wel de Dooddanser genoemd. Safire en Eris zijn vijanden, maar beiden hebben dezelfde missie: het terugvinden van de laatste Namsara.

Iskari: de piratendief is spannend, avontuurlijk en mysterieus. Daarnaast bevat het verhaal ook verrassende elementen en plottwists. Door de flashbacks krijg je wel een gevoel welke kant het verhaal op moet gaan, maar toch duur het even voordat de link tussen het verleden en het heden wordt gelegd. Tevens wordt de serie met Iskari: de piratendief op een uitstekende manier afgesloten. Maar van mij mogen er nog vele delen volgen!


Titel: Iskari: de piratendief

Auteur: Kristen Ciccarelli

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 356

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491327

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Iskari: de piratendief (Iskari #3) – Kristen Ciccarelli

Geef een reactie