Recensie: Iskari: de laatste Namsara (Iskari #1) – Kristen Ciccarelli

Recensie: Iskari: de laatste Namsara (Iskari #1) – Kristen Ciccarelli

Asha, de dochter van de koning van Firgaard, is opgegroeid om een Iskari te worden; de meest gevreesde drakendoder van het land. Haar vader geeft haar de mogelijkheid om te ontsnappen aan de klauwen van de verloving met Jarek die ze nooit wilde. Om onder de verloving uit te komen, moet Asha de gevaarlijke draak Kozu vermoorden.

Tevens zijn oude verhalen verboden in Firgaard, omdat ze worden verondersteld dood en vernietiging te veroorzaken. Maar Asha gebruikt ze om de draken te lokken. Daarnaast krijgt ze tijdens haar jacht hulp van de slavenjongen Torwin, die eigenlijk toebehoort aan de familie van Jarek. Samen met Torwin ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim, over Iskari en de laatste Namsara. Maar daarbij zet ze haar leven en dat van Torwin op het spel.

“De oude verhalen trokken draken aan zoals juwelen mannen aantrokken. Geen draak kon een hardop verteld verhaal weerstaan.”

Kirsten Ciccarelli, Iskari: de laatste Namsara

Op 21 april komt Kristen Ciccarelli naar YALFEST. Mijn leesdoel was ook om alle vertaalde boeken van de auteurs die komen, te lezen. Waardoor het nu de beurt is aan Iskari: de laatste Namsara.

Mijn eerste gedachte over de cover van Iskari: de laatste Namsara is: WOW! Blossom Books heeft er een waar spektakel van weten te maken.

Vanaf de eerste zin was ik verkocht aan de schrijfstijl en het verhaal. De verbluffende schrijfstijl, de karakterontwikkeling, het verbluffende plot en vooral de onverwachte wendingen maken het verhaal prachtig. Daarnaast ligt de nadruk niet op de liefde die wordt ontwikkeld, maar op het krachtige karakter van Asha. Ook is de worldbuilding fantastisch, mede door de beschrijving en vooral de details die worden gegeven. Tevens brengt Kristen Ciccarelli veel humor in het verhaal, maar ook kun je soms een traantje wegpikken.

De hoofdpersonage Asha is een ogenschijnlijk onverschrokken drakenjager, maar Kirsten Ciccarelli heeft haar niet onoverwinnelijk gemaakt. Naast de enorme sterke karaktereigenschappen van Asha, komen ook haar kwetsbare kanten naar voren. Tevens ga je ook van de andere personage houden, omdat ze op hun eigen manier fascineren, ontzagwekkend en episch zijn.

In tegenstelling tot veel andere boeken, eindigt Iskari: de laatste Namsara niet met een cliffhanger. Maar omdat je toch wilt weten hoe het leven van Asha verdergaat, ben ik zeer benieuwd naar het vervolg. Mede doordat ik echt genoten heb van Asha, Torwin, de draken en de andere belangrijke personages.

Hou je van een vrouwelijke hoofdpersonage, waar zowel sterke als kwetsbare kanten naar boven komen, die haar eigen weg inslaat? Dan is Iskari: de laatste Namsara een echte aanrader!


Titel: Iskari: de laatste Namsara

Auteur: Kristen Ciccarelli

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 384

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491303

Beoordeling: 5/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: Iskari: de laatste Namsara (Iskari #1) – Kristen Ciccarelli

Geef een reactie