Recensie: Iskari: de gevangen koningin (Iskari #2) – Kristen Ciccarelli

Recensie: Iskari: de gevangen koningin (Iskari #2) – Kristen Ciccarelli

In Iskari: de gevangen koningin volgen we dit keer het verhaal van Roa. Roa komt oorspronkelijk uit het Struikland, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard.

Roa is samen met haar zus Essie opgegroeid onder betere omstandigheden dan de andere Struiklanders. Door een noodlotting ongeval, is Essie om het leven gekomen. De huidige koning van Firgaard, Dax, heeft iets met het ongeval te maken. Desondanks zweeft de ziel van Essie nog steeds rond en heeft de oversteek dus nog niet gemaakt.

Roa heeft een kans om haar zus terug te krijgen, maar daarvoor moet iemand anders worden opgeofferd. Deze persoon is namelijk Dax, haar man. Maar is Roa wel in staat om hem te vermoorden?

Dax lijkt niet beoogt om het vak als koning goed uit te kunnen voeren. Hij kan niet vechten en valt soms zelfs in slaap tijdens belangrijke vergaderingen. Desondanks heeft Dax voor Roa een belangrijk verdrag gesloten met de Struiklanders, maar houdt hij zich daar wel aan?

“Echte liefde is het sterkste staal. Het is een zwaard dat omgesmolten kan worden, dat met elke klap van de hamer vervormd kan worden, maar dat door niemand gebroken kan worden. Zelfs niet door de Dood.”

Kristen Ciccarelli, Iskari: de gevangen koningin

Iskari: de gevangen koningin heeft een net zo verbluffende schrijfstijl als het voorgaande deel. Daarnaast laat Kristen Ciccarrelli je door de gedetailleerde beschrijven, nog betere deze bijzondere wereld ‘zien’. Maar daarentegen laat Kristen ook ruimte voor je eigen fantasie. Ook zijn de flashbacks van grote waarde voor het verhaal, aangezien je hierdoor meer komt te weten over het verleden van Roa, en de relatie tussen Dax en Roa.

Asha (de zus van Dax) had in het eerste deel een enorm sterk karakter, daarentegen is Roa maar een persoon die vooral alleen naar zichzelf kijkt. Hierdoor was het verhaal minder sterk en interessant. Maar de ontwikkeling van Roa, brengt wel iets extra’s.

Dax lijkt niet de juiste persoon om de koning van Firgaard te zijn. Alles wat een goede koning moet hebben, heeft Dax niet. Hij kan niet vechten, heeft geen standpunten en valt soms gewoon in slaap tijdens belangrijke vergaderingen. Maar ook Dax heeft de afgelopen jaren een ontwikkeling ondergaan, maar is deze wel positief?

Daarnaast hebben we ook nog het vreemde vogeltje. Voor Roa is het een belangrijk iemand, maar is het niet ook haar zwakke plek?

Een groot deel van Iskari: de gevangen koningin was nogal eentonig, met weinig verrassende elementen. Daarentegen was het einde verpletterend! Ondanks dat het geen cliffhanger bevat, wil je toch weten hoe het leven van de personages verder gaat.


Titel: Iskari: de gevangen koningin

Auteur: Kristen Ciccarelli

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 351

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491310

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: Iskari: de gevangen koningin (Iskari #2) – Kristen Ciccarelli

Geef een reactie