Recensie: Inkt (Skin #1) – Alice Broadway

Recensie: Inkt (Skin #1) – Alice Broadway

Is je ziel te vangen in een tatoeage?

Leora leeft in een wereld zonder geheimen: alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden als tatoeages op je huid weergegeven, zichtbaar voor iedereen. Leora kan tatoeages ‘lezen’: ze voelt de verhalen en emoties erachter. Daar zit niet iedereen op te wachten.
Wanneer blijkt dat Leora’s vader niet was wie ze dacht dat hij was, komt haar hele leven – haar hele identiteit – op losse schroeven te staan.


Inkt is het eerste deel van een trilogie en ik kan niet wachten om het vervolg te lezen! Een verhaal over tatoeages en een geheim verleden trok meteen mijn aandacht. Maar let ook op die prachtige cover!

Na het lezen van de eerste paar hoofdstukken, zat ik meteen in het verhaal. Door de simpele schrijfwijze van Alice Broadway en de korte hoofdstukken vlieg je meteen door het boek heen. Een groot pluspunt is dat de beschrijving van de tatoeages gedetailleerd is. Hierdoor heb je als lezer meteen een beeld van de tatoeage voor je. Ook hebben alle tatoeages een betekenis, waardoor je benieuwd bent naar het verhaal erachter.

Daarnaast zijn een aantal sprookjes prachtig verwerkt in het verhaal. Deze sprookjes hebben een kleine twist gekregen en zijn belangrijk voor het verloop van het verhaal.

Veel elementen uit het verhaal staan weergegeven op de cover. Deze elementen hebben allemaal een eigen betekenis en na het lezen van het boek zul je de cover en de elementen veel beter begrijpen.

In Inkt bestaan blanco’s (mensen zonder tatoeages). Deze personen spelen een belangrijke rol in het verhaal, maar andere mensen denken dat blanco’s gevaarlijk zijn. Daarnaast zijn er ook mensen die vinden dat blanco’s niet slecht zijn. Leora weet niet hoe ze over de blanco’s moet denken. Maar maken deze blanco’s ook onderdeel uit van het leven en het verleden van Leora?

Wat ik wel mis zijn de personages met diepgang. De meeste personages zijn oppervlakkig beschreven, waardoor je soms niet goed in deze personages kan verplaatsen. Ook mist het verhaal soms ietwat diepte.

Het einde van Inkt heeft een plottwist. Deze plottwist was onverwachts. Maar gaf het verhaal wel een geweldige impuls, wat op dat moment ook wel nodig was. Tevens merkte je tijdens het lezen dat je naar een bepaald punt aan het lezen was.

Inkt is een mooi geschreven verhaal met een prachtige cover en een uniek verhaallijn!


Titel: Inkt

Auteur: Alice Broadway

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Young & Awesome

Bladzijdes: 264

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789025872922

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Inkt (Skin #1) – Alice Broadway

Geef een reactie