Recensie: In het duister – Tamara Arts

Recensie: In het duister – Tamara Arts

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland.

Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen. Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim?

“Op slag veranderde de temperatuur in de kamer en werd het ijskoud. Ik ging langzaam rechtop zitten en legde het boek naast me neer. Kippenvel verscheen op mijn armen, dat ik weg probeerde te halen door er met mijn handen overheen te wrijven. Iets in deze ruimte voelde niet meer goed aan.”

Tamara Arts, In het duister

Characters In het duister vertelt het verhaal van de vijf vrienden: Lea, Dennis, Ashley, Kai en Jill. In de vriendgroep bevinden zich twee stelletjes, maar in het verleden lagen de relatieverhoudingen ietwat anders. Daarnaast heeft er onlangs iets zich voorgedaan, waardoor er tijdens deze vakantie soms onderlinge frustratie zit. Desondanks is de vriendengroep best wel hecht, alhoewel ze elkaar soms niet geloven dat er onverklaarbare dingen gebeuren. Desalniettemin leer je door de reacties op de onverklaarbare gebeurtenissen de personages wel beter kennen.

Atmosphere – Vanaf de eerste bladzijde bevat In het duister een mysterieuze en spannende sfeer. De setting en de personages dragen absoluut bij in het creëren van deze verschillende sferen. Tevens hebben de geheimzinnige gebeurtenissen ook nog een bijdrage geleverd aan de diverse sferen.

Writing – Tamara Arts heeft In het duister op een fijne, vlotte en griezelige manier geschreven. Alleen in het begin van In het duister was het soms ietwat moeilijk om alle personages uit elkaar te houden en wat de onderlinge relaties zijn of waren tussen de personages.

Plot In het duister wordt afwisselend verteld vanuit de perspectieven van de vijf vrienden. In het duister begint op het moment dat de vrienden onderweg zijn naar de vakantiebestemming. Vanaf het moment dat ze bij het huis arriveren, gebeuren er allemaal mysterieuze dingen. Gedurende het verhaal neemt de frequentie qua mysterieuze momenten toe en ook neemt de ernst van de mysterieuze momenten toe.

Intrigue In het duister is een intrigerend verhaal door alle mysterieuze gebeurtenissen en de reacties van de personages op deze gebeurtenissen. Ook de zoektocht naar zowel de antwoorden waarom deze gebeurtenissen plaatsvinden als de mogelijkheid om te ontsnappen blijven fascineren.

Logic – De gebeurtenissen in In het duister zijn vaak het gevolg van eerdere gebeurtenissen. Uiteindelijk zijn alle gebeurtenissen erg ‘logisch’, mede omdat het ook bekend wordt waarom sommige gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

Enjoyment – Al met al is In het duister een mysterieus, duister en spookachtig verhaal. Het einde van In het duister is ietwat voorspelbaar. Maar desondanks heb ik erg genoten van In het duister. Uiteindelijk kan wel worden geconcludeerd dat Tamara Arts absoluut een geweldig debuut heeft geschreven!

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: In het duister

Auteur: Tamara Arts

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 302

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463967686

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: In het duister – Tamara Arts

Geef een reactie