Recensie: Ik zie, ik zie… – Ellie Marney

Recensie: Ik zie, ik zie… – Ellie Marney

1982. De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om minderjarige seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. Omdat Emma en Travis zelf ook jong zijn, hoopt de FBI dat zij nieuwe informatie loskrijgen. Bovendien is Emma de enige overlevende van een seriemoordenaar. Misschien ontdekt zij dingen die anderen niet opvallen?

Dan worden ze opgeschrikt door een nieuwe zaak: iemand heeft het op tieners gemunt. De klok tikt en de enige die hen verder kan helpen is de beruchte seriemoordenaar Simon Gutmunsson. Deze 19-jarige meestermanipulator heeft zijn oog op Emma laten vallen. Welk spel speelt hij met haar? En wat weet Simon over de dader?

“‘Voor zulke snotneuzen kunnen jullie stevig onderhandelen.’”

Ellie Marney, Ik zie, ik zie…

Characters Ik zie, ik zie… vertelt het verhaal van Emma en Travis. Emma en Travis zijn door de FBI benaderd om minderjarige moordenaars te interviewen. Beide personages hebben zo hun verleden. Zo heeft Travis namelijk op droevige wijze zijn vader verloren en is Emma de enige overlevende van een seriemoordenaar. Daarnaast komen Emma en Travis totaal onverwachts op een lopende zaak te staan, die tevens de nodige consequenties en gevolgen met zich meebrengt. Tevens moeten ze dealen met diverse tegenslagen en vechten om hun plek in de lopende zaak te behouden. Eveneens vullen Emma en Travis elkaar goed aan en samen zijn ze dan ook in staat om moeilijke vraagstukken te ontrafelen.

Atmosphere – In Ik zie, ik zie… heerst een mysterieuze en spannende sfeer. De mysterieuze sfeer is ontstaan door de geheimzinnige seriemoordenaar die de jacht heeft geopend op tieners. En de gebeurtenissen die daarop volgen zorgen voor de spannende sfeer in Ik zie, ik zie….

Writing – Ellie Marney heeft Ik zie, ik zie… op een vlotte manier geschreven. Zo hebben de personages allemaal een echte persoonlijkheid gekregen. En daarnaast heeft Ellie Marney duidelijk een rode draad gecreëerd in Ik zie, ik zie….

Plot – In het eerste gedeelte van Ik zie, ik zie… worden de personages Emma en Travis geïntroduceerd. Maar daarnaast vinden er weinig echte spannende gebeurtenissen in Ik zie, ik zie… plaats. Dit verandert op het moment dat Emma en Travis zich gaan mengen in een lopend onderzoek. Want vanaf die gebeurtenissen worden de gebeurtenissen spannend en vooral interessant.

Intrigue – Doordat er in het eerste gedeelte van Ik zie, ik zie… weinig enerverende gebeurtenissen plaatsvinden, vond ik het begin van Ik zie, ik zie… nogal saai. Maar dat verandert vanaf het moment dat Emma en Travis een doorbraak creëren in een lopend onderzoek, waardoor er veel meer spannende en interessante gebeurtenissen in Ik zie, ik zie… plaatsvinden.

Logic – De gebeurtenissen in Ik zie, ik zie… zijn over het algemeen voor dit type verhaal logisch. Ook volgen de gebeurtenissen elkaar op logischerwijze op en zijn er weinig gebeurtenissen in Ik zie, ik zie… die echt overbodig zijn.

Enjoyment – Al met al is Ik zie, ik zie… een geweldige thriller voor een jongvolwassene. Dit komt vooral omdat Ik zie, ik zie… een spannend en mysterieus verhaal is. Alhoewel het eerste gedeelte van Ik zie, ik zie… wel iets enerverende had gemogen. Desondanks drukken Emma en Travis op een positieve en leuke een stempel op het verhaal.

Uitgeverij De Fontein bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Ik zie, ik zie…

Auteur: Ellie Marney

Genre: Young Adult, Thriller

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 413

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789026153709

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Ik zie, ik zie… – Ellie Marney

Geef een reactie