Recensie: Ik weet een geheim (Rizzoli & Isles #12) – Tess Gerritsen

Recensie: Ik weet een geheim (Rizzoli & Isles #12) – Tess Gerritsen

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Jane Rizzoli en Maura Isles onderzoeken een van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen zijn uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het ene hint naar de horrorfilms die de vrouw maakt?

Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze op de hoogte van een geheim. Een geheim dat ze nooit aan iemand zal vertellen.

“Er zijn mensen zoals ik en er zijn mensen die mij slecht vinden omdat ik niet huil bij zielige films en begrafenissen en niet volschiet als ik het volkslied hoor. Toch huist in ieder van die sentimentele zeurpieten het duistere embryo van wat ik ben: een koelbloedige opportunist.”

Tess Gerritsen, Ik weet een geheim

Tess Gerritsen heeft een simpele en gedetailleerde schrijfwijze, hierdoor leest Ik weet een geheim vlot weg. Daarnaast groeit gedurende het verhaal de spanning en ook de onwetendheid wie nu precies de dader is en wat de reden achter de moorden is. Tevens wordt Ik weet een geheim verteld vanuit de perspectieven van Jane Rizzoli en Maura Isles.

Rizzoli en Isles onderzoeken de meest bizarre moord ooit die ze hebben meegemaakt. Een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen zijn uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Wanneer er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn.

Ik weet een geheim is weer een heerlijk deel uit de geweldige Rizzoli & Isles serie. Hoewel ik wist in welke richting ik moest kijken voor de dader, werd ik op het einde toch totaal verrast wie nu de moordenaar precies was. Ik weet een geheim is een spannend en mysterieus verhaal, waarin Rizzoli en Isles het toch weer voor elkaar krijgen om de moorden op te lossen.


Titel: Ik weet een geheim

Auteur: Tess Gerritsen

Genre: Thriller

Uitgeverij: The House of Books

Bladzijdes: 317

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789044354010

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Ik weet een geheim (Rizzoli & Isles #12) – Tess Gerritsen

Geef een reactie