Recensie: IJzerhart – Mara Li

Recensie: IJzerhart – Mara Li

De jonge weefster Cliona heeft haar leven lang al last van onheilspellende dromen. Wanneer haar onderkomen door een vreemd ongeluk verwoest wordt, vindt ze onderdak bij de monniken die haar ooit als baby in het woud hebben gevonden. Maar haar leven raakt pas echt in een stroomversnelling als een nieuwe landheer zijn intrek neemt in de nabijgelegen Eikenburcht en zijn oog op haar laat vallen.

Hoewel Heer Declan een charmant en ruimhartig man lijkt te zijn, heeft Cliona toch het gevoel dat hij een duister geheim heeft. Bovendien doet zijn, zwijgzame dienstknecht Cú er alles aan om haar weg te jagen. Maar wat als er een oude magie tot leven wordt gewekt en Cliona’s dierbaren in gevaar komen? Zal Cú bereid zijn om aan haar zijde te vechten of zal hij haar verraden?

“Als je mij helpt, zal ik jou beschermen…”

Mara Li, IJzerhart

IJzerhart is het tweede boek, na Half Face, van Mara Li dat ik heb gelezen. Daarnaast is IJzerhart net zoals Half Face vlot geschreven, worden er geen moeilijke woorden gebruikt en zijn de lengtes van de hoofdstukken perfect. Tevens wordt IJzerhart geschreven vanuit het perspectief van Cliona.

Cliona is een jonge vrouw die haar geld verdient door te weven. Als baby is Cliona door haar ouders achtergelaten, waarna ze uiteindelijk door een monnik is gevonden en in het klooster is opgegroeid. Daarnaast heeft Cliona op dit moment onheilspellende dromen, waarvan ze niet weet wat de dromen betekenen. Uiteindelijk krijgen de dromen een betekenis wanneer er een nieuwe landheer op Eikenburcht komt.

IJzerhart is een spannend en mysterieus verhaal met ook romantische momenten. Gedurende het verhaal ontwikkelt de romantiek zich steeds meer. Daarnaast waren sommige gebeurtenissen zeer voorspelbaar. Desondanks is IJzerhart een heerlijk verhaal om in weg te dromen. Ook is de magie op een prachtige manier verweven in het verhaal, maar wordt het niet overdreven. Als kleine kanttekening vind ik dat het vaag wordt omschreven wat het ijzeren hart nu precies doet, dus hier had wat meer aandacht aan mogen worden gegeven.

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: IJzerhart

Auteur: Mara Li

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 324

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585561

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: IJzerhart – Mara Li

Geef een reactie