Recensie: Hou me vast zoals ik was – Gaby Rasters

Recensie: Hou me vast zoals ik was – Gaby Rasters

Jasmijn staat, net zoals haar vriendinnen, midden in het leven. Ze delen lief en leed en bespreken werkelijk alles met elkaar. Dit gebeurt meestal onder genot van een lekker taartje. Maar dit verandert wanneer Jasmijn de diagnose borstkanker krijgt.

Hierna volgt een hectische periode vol met chemo en een borstamputatie. Ondanks alle ellende probeert Jasmijn na haar behandelingen, haar leven weer op te pakken. Afgezien van het gebrek aan energie krijgt Jasmijn alle steun van haar vriendinnen. Daarnaast ontmoet ze de liefde van haar leven en volgt er een bijzondere bruiloft met haar Ralf.

Wanneer Jasmijn haar lichaam weer een klein beetje begint te vertrouwen, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek maar dit keer zijn de vooruitzichten minder positief.

‘De eenzaamheid slaat naar binnen en treft haar hard. Dit is haar gevecht en de woorden die ze straks zal horen van de chirurg zullen allesbepalend zijn.’

Gaby Rasters, Hou me vast zoals ik was

Gaby Rasters heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast is Hou me vast zoals ik was gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarin Gaby een onderdeel van is geweest. Door deze combinatie van elementen blijft het verhaal echt hangen.

Hou me vast zoals ik was wordt verteld vanuit het perspectief van Jasmijn. Jasmijn ontdekt in de bloei van haar leven dat ze borstkanker heeft. Het karakter van Jasmijn is mooi en bijzonder en blijft tijdens de moeilijke periode behouden! Hierdoor ga je echt van haar houden. Zo is Jasmijn iemand die haar vriendinnen bijeen brengt, vaak aan anderen denkt en moeilijk vind om niet over haar grenzen te gaan.

Je kunt Hou me vast zoals ik was omschrijven als een emotionele rollercoaster. Omdat je het verhaal beleeft vanuit het perspectief van Jasmijn komen diverse momenten hard binnen. Ook ga je door Jasmijn genieten van de kleine momenten en breek je op emotionele momenten. Hou me vast zoals ik was laat je vooral een beeld zien van hoe het leven van een kankerpatiënt en haar naasten eruit zien tijdens en na de behandelingen dat Jasmijn heeft moeten doorlopen.

Hou me vast zoals ik was is een tranentrekker en daardoor zeer aangrijpend! Je wordt nogmaals op de feiten gedrukt wat de impact van deze ‘klote’ ziekte meebrengt. Doordat het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, komt het nog harder binnen en één ding is zeker: dit verhaal ga je niet gauw vergeten!

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Hou me vast zoals ik was

Auteur: Gaby Rasters

Genre: Roman

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 282

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022587324

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Hou me vast zoals ik was – Gaby Rasters

Geef een reactie