Recensie: Hope Again (Again #4) – Mona Kasten

Recensie: Hope Again (Again #4) – Mona Kasten

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Everly Penn was niet van plan geweest verliefd te worden, en al helemaal niet op haar docent. Maar Nolan Gates is charmant, intelligent en sexy, en de enige die Everly de duistere geheimen kan laten vergeten die haar sinds haar kindertijd wakker houden. Hoe beter ze hem leert kennen, hoe sterker hun band wordt.

Uiteindelijk wil ze niets liever dan zichzelf helemaal openstellen voor hem. Maar wat ze niet weet is dat achter Nolans levenslustige karakter een geheim schuilgaat dat hun liefde voorgoed zou kunnen vernietigen, zelfs nog voordat die echt is begonnen.

“‘Een serieuze relatie is hard werken. Er zijn veel dagen dat ik last heb van de angsten uit mijn verleden en me schuldig voel omdat dat eigenlijk het laatste is wat ik wil.’”

Mona Kasten, Hope Again

Personages (Characters) Hope Again vertelt het verhaal van Everly Penn. Everly heeft veel meegemaakt in haar verleden. Dit achtervolgt haar nog steeds en ze kan moeilijk haar emoties en gevoelens loslaten. Alleen tijdens de schrijfopdrachten van haar docent Nolan vertelt ze de waarheid. Hij weet echter niet dat deze verhalen waar zijn, maar mede door de opdrachten kunnen ze wel goed met elkaar praten. Gaandeweg merkt Everly dat ze echt verlangt naar de online gesprekken met hem. Ze wil dan ook niet anders dan hem de waarheid vertellen, maar ze vindt dit heel lastig. Daarnaast blijkt Nolan ook wat te hebben meegemaakt met de nodige gevolgen. Hierdoor wordt de relatie tussen Everly en Nolan mede bemoeilijkt.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Hope Again is erg afhankelijk van de emoties van Everly, maar tevens ook van Nolan. Er is natuurlijk de verdrietige sfeer rondom de gebeurtenissen uit het verleden van Everly en Nolan. Maar daarnaast kan de sfeer ook prachtig en gelukkig zijn, voornamelijk op momenten dat Everly echt zichzelf kan zijn bij Nolan. Maar ook alle sferen die hier tussen vallen komen voorbij in Hope Again.

Schrijfstijl (Writing) – Mona Kasten heeft Hope Again op een vlotte en bovenal aangrijpende manier geschreven. Door deze schrijfstijl is het Mona Kasten gelukt om de personages, met al hun emoties en gevoelens, op een realistische manier neer te zetten. Mede door alles wat Evelry en Nolan hebben meegemaakt, maar bovenal hoe ze ermee omgaan en de omgang met elkaar hebben ervoor gezorgd dat je van de personages gaat houden.

Plot (Plot) Hope Again begint met hoe Everly en Nolan zich op dat moment bevinden in hun levens. Gaandeweg wordt duidelijk op welke manier Everly en Nolan op dat moment contact hebben en waar het op dat soort momenten over gaat. Ook wordt langzaam duidelijk wat er zich in het verleden van zowel Everly als Nolan zich heeft afgespeeld en hoe ze ermee omgaan. En natuurlijk hoe het nu uiteindelijk zit met de relatie tussen Everly en Nolan.

Intrige (Intrigue) Hope Again is absoluut een intrigerend verhaal. Ten eerst komt dit natuurlijk door de band tussen Everly en Nolan. Hoe gaat het tussen hen verder verlopen, welke belemmeringen zijn er en vinden ze een weg met al hun gevoelens en emoties. Ten tweede maakt hun verledens veel indruk. Ook over hoe ze ermee omgaan naar zichzelf maar ook naar anderen toe.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Hope Again zijn realistisch. Dit heeft natuurlijk ook te maken met dat niet alles altijd helemaal goed gaat en dat iedereen wel iets in het leven heeft meegemaakt waar bepaalde emoties en gevoelens bij loskomen. Alle gebeurtenissen worden door Mona Kasten ook op een aangrijpende en aangename manier beschreven.

Amusement (Enjoyment) Hope Again is een prachtig, maar bovenal een aangrijpend verhaal. Everly heeft veel meegemaakt en durft dit tegen niemand te vertellen. Alleen tijdens de schrijfopdrachten van Nolan durft ze de waarheid op papier te zetten. Hij blijkt echter ook iets heftigs meegemaakt te hebben. Daarbij is de relatie tussen Everly en Nolan heel bijzonder, maar tegelijkertijd ook erg lastig. Ze blijken namelijk met zichzelf en de regels tussen student en leraar te worstelen. Maar tegelijkertijd leren ze door alles ook dat ze elkaar soms de ruimte moeten geven en ook hun grenzen duidelijk moeten leren aangeven.


Titel: Hope Again

Auteur: Mona Kasten

Genre: New Adult

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 397

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022592571

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Hope Again (Again #4) – Mona Kasten

Geef een reactie