Recensie: Hof van Zilveren Vlammen (Hof van Doorns en Rozen #4) – Sarah J. Maas

Recensie: Hof van Zilveren Vlammen (Hof van Doorns en Rozen #4) – Sarah J. Maas

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Sinds Nesta Archeron tegen haar wil Hoge Fae is geworden, heeft ze moeite om haar plaats te vinden in de vreemde, dodelijke wereld waarin ze nu moet leven. Daarbij kan ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern maar niet vergeten.

En dan is Cassian, die haar woede als geen ander aanwakkert, maar dat is niet het enige dat tussen hen speelt. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze noodgedwongen op elkaar aangewezen zijn. Ondertussen hebben de verraderlijke mensenkoninginnen een gevaarlijke bondgenootschap gesmeed. Cassian en Nesta zullen hun verleden onder ogen moeten zien om te vechten voor de fragiele vrede van de elfidenrijken.

“Gwyn fluisterde: ‘Ik ben de rots waarop de branding breekt.’ Bij die woorden ging Nesta rechtop staan, alsof ze een gebed en een oproep waren. Gwyn hief het zwaard. ‘Niets kan me breken.’”

Sarah J. Maas, Hof van Zilveren Vlammen

CharactersHof van Zilveren Vlammen vertelt het verhaal van Nesta en Cassian. Nesta is één van de zussen van Feyre en daarnaast is ze tegen haar wil in Hoge Fae geworden. En dat laatste daar heeft Nesta veel moeite mee. Hierdoor is Nesta erg tegenstrijdig en wil ze niet luisteren naar de anderen. Voornamelijk Feyre, Rhysand en Cassian doen er alles aan om de ‘oude’ Nesta terug te krijgen. Uiteindelijk ondergaat Nesta een ontwikkeling door, maar is het wel de ontwikkeling die iedereen had verwacht en wilde zien? Cassian daarentegen is een stoere man en doet er alles aan om Nesta op het goede spoor te krijgen, ondanks alles wat Nesta hem flikt.

Atmosphere Hof van Zilveren Vlammen bevat verschillende sferen. De sferen die voornamelijk de boventoon vormen zijn romantiek, spanning, mysterie, haat en angst. Mede door de personages en de setting komen deze verschillende sferen uitstekend naar voren en zijn ze tevens ook prachtig verweven in het verhaal.

Writing – Sarah J. Maas heeft Hof van Zilveren Vlammen op een prachtige manier geschreven. Dit komt mede doordat de worldbuilding op een prachtige manier neergezet en doordat Hof van Zilveren Vlammen wordt verteld vanuit de perspectieven van Nesta en Cassian. Door deze andere perspectieven leer je de personages op een andere manier kennen en krijg je ook een andere blik op de personages.

Plot Hof van Zilveren Vlammen gaat verder na de gebeurtenissen in Hof van Vleugels en Verwoesting, maar wordt vanuit andere perspectieven dan de voorgaande trilogie. Het begin van Hof van Zilveren Vlammen verloopt rustig, maar gedurende het verhaal vinden er steeds meer gebeurtenissen plaats. Tevens bevat het einde nog een behoorlijke plottwist!

Intrigue Hof van Zilveren Vlammen blijft continu intrigeren. Dit komt vooral door de fascinerende Nesta en Cassian. Je wilt namelijk weten hoe de personages gaan ontwikkelen en hoe de relatie tussen Nesta en Cassian gaat aflopen. Maar ook de ontwikkeling van de andere personages is erg intrigerend.

Logic – De meeste gebeurtenissen zijn het gevolg van gebeurtenissen uit het verleden. Hierdoor zijn de gebeurtenissen allemaal erg logisch en vinden er tevens ook geen vreemde gebeurtenissen plaats.

Enjoyment – Al met al is Hof van Zilveren Vlammen een geweldig verhaal! De personages zijn fascinerend en ook de andere perspectieven geven een andere kijk op de personages. Daarnaast heeft Sarah J. Maas het voor elkaar gekregen om alle personages een eigen sterke karakter te geven. Ook was het weer heerlijk om in deze bijzondere wereld te duiken!


Titel: Hof van Zilveren Vlammen

Auteur: Sarah J. Maas

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 628

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000376360

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Hof van Zilveren Vlammen (Hof van Doorns en Rozen #4) – Sarah J. Maas

Geef een reactie