Recensie: Hex – Thomas Olde Heuvelt

Recensie: Hex – Thomas Olde Heuvelt

Het kleine dorpje Beek, in de buurt van Nijmegen, wordt in de greep gehouden door de Wylerheks. De vrouw uit de zeventiende eeuw loopt rond met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze rond en soms totaal onverwachts verschijnt ze binnenshuis. Daarnaast weet iedereen in het dorp dat haar ogen nooit geopend mogen worden!

Voor de buitenwereld wordt haar aanwezigheid met de meest improviserende manieren geheim gehouden. Maar blijft dit geheim alleen onder de bewoners van Beek?

‘Wat overbleef, was een verschrikking: de ziel van het dorp, die onomkeerbaar was behekst.’

Thomas Olde Heuvelt, Hex

Thomas Olde Heuvelt heeft een vlotte schrijfstijl. Mede daardoor en door de levende, spannende en herkenbare setting is het een fijn verhaal om te lezen.

In Hex spelen diverse personages een hoofdrol in het verhaal. Deze personages hebben allemaal zijn/haar eigen karakter en achtergrond, die uitstekend wordt beschreven. Bij sommige personages had ik nog wel meer informatie willen hebben. Zo weet je bijvoorbeeld weinig over het leven van deze personages wanneer ze Beek verlaten. Wat ze dan precies doen en hoe ze in die omgeving omgaan met alle vreemde gebeurtenissen die zich afspelen in Beek. Daarnaast was iets meer informatie over het verleden van de heks meer dan welkom geweest om antwoord te krijgen op diverse vragen.

Voorafgaand aan het lezen van Hex verwachtte ik een spannend en griezelig verhaal, maar dit viel echter uiteindelijk best wel tegen. Daarnaast kwamen tijdens het lezen van Hex veel vragen naar boven, die amper werden beantwoord. Hierdoor bleef ik met een beduusd gevoel achter. Echter, er waren wel diverse scenes angstaanjagend, maar voor de rest vond ik het qua spanning enorm tegenvallen.

Hex is een spannend, mysterieus en griezelig verhaal wat zich afspeelt in het dorpje Beek. De schrijfstijl van Thomas Olde Heuvelt is excellent. Maar er werden uiteindelijk weinig vragen beantwoordt en blijft het nog steeds een vaag verhaal.


Titel: Hex

Auteur: Thomas Olde Heuvelt

Genre: Thriller

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Bladzijdes: 343

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789024573349

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Hex – Thomas Olde Heuvelt

Geef een reactie