Recensie: Het zoeken van Vera – Peter Elshout

Recensie: Het zoeken van Vera – Peter Elshout

Vera besluit om weg te lopen van huis. Ze gaat namelijk opzoek naar Stijn, haar broertje. Maar Vera gaat hem, echter, nooit vinden. Stijn is namelijk al drie jaar dood.

Wanneer Johan, de vader van Vera, opzoek gaat naar zijn vermiste dochter vindt hij een dagboek van haar. In het dagboek leest hij niet alleen positieve dingen. Met behulp van het dagboek en een mix van bijzondere mensen gaan ze opzoek naar Vera. Maar gaan ze haar ook vinden?

‘De spiegel die Vera hem voorbehoudt is niets verhullend. Als zou hij ervoor over hebben om de tijd terug te draaien. Het anders te doen, maar de tijd gaat maar één kant op.’

Peter Elshout, Het zoeken van Vera

De flaptekst van Het zoeken van Vera heeft bij mij veel interesse getriggerd. Samen met de fijne en vlotte schrijfstijl van Peter Elshout en de geweldig uitgewerkte opbouw blijf je maar doorlezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal nu gaat eindigen.

Het zoeken van Vera wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Johan, de vader van Vera. Maar door de fragmenten die je te lezen krijgt uit het dagboek van Vera, weet je ook goed hoe Vera zich op diverse momenten heeft gevoeld.

Wanneer Johan opzoek gaat naar zijn vermiste dochter komt hij ook zichzelf tegen. In het dagboek van Vera staan namelijk fragmenten hoe hij zich gedraagt in de ogen van Vera. Daarnaast probeert hij met behulp van de dagboeken een aanwijzing te vinden waar zijn dochter eventueel kan verblijven. Ook komen er veel diverse personages naar voren in Het zoeken van Vera. Al deze personages hebben daarnaast een eigen aandeel in de zoektocht naar Vera.

Daarnaast worden in Het zoeken van Vera ook diverse thema’s belicht. Iedereen kan zich vast wel ergens in één van de thema’s herkennen. Ook wordt je door de ontbrekende informatie erg nieuwsgierig naar wat er nu precies drie jaar geleden is gebeurd met Stijn. Hij blijkt namelijk de levens van Vera en haar ouders drastisch te hebben veranderd.

Het zoeken van Vera is een herkenbaar en ontroerend verhaal. Waarin Vera opzoek gaat naar haar overleden broertje Stijn. Zowel Vera als haar vader komen zichzelf tegen, wat mooie maar ook verdrietige momenten met zich meebrengt!

Uitgeverij Willowtreez bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Het zoeken van Vera

Auteur: Peter Elshout

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Willowtreez

Bladzijdes: 154

Bindwijze: Ebook

ISBN: 9789082555486

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Het zoeken van Vera – Peter Elshout

Geef een reactie