Recensie: Het verdoemde verbond (Xullux #1) – Jakim Kravanja

Recensie: Het verdoemde verbond (Xullux #1) – Jakim Kravanja

De dertienjarige Cara voelt zich alleen en niet-begrepen. Haar knuffelbeer is haar enige vriend. Hij is ook het enige aandenken aan haar moeder, die jaren geleden is verdwenen.

Als Cara erachter komt dat de Demonenkoning haar moeder heeft ontvoerd, sluit ze met hem een verbond: in ruil voor haar hulp bevrijdt hij haar moeder. Samen met haar knuffelbeer reist ze naar andere werelden. Daar komt ze in aanraking met eigenaardige rassen en bijzondere krachten. Cara beseft dat haar samenwerking met de Demonenkoning niet zonder gevolgen is.

“Niet elke beslissing was even makkelijk, maar soms juist heel moeilijk.”

Jakim Kravanja, Het verdoemde verbond

Het verdoemde verbond is door Jakim Kravanja op een vlotte, fijne en eenvoudige manier geschreven. Daarnaast is de worldbuilding in Het verdoemde verbond perfect en hebben de personages diepgang. Bovendien wordt Het verdoemde verbond voornamelijk vertelt vanuit het perspectief van Cara.

Cara is een dertienjarig meisje dat sinds de ontvoering van haar moeder er samen met haar knuffelbeer alleen voor staat. Andere kinderen mogen Cara niet echt, waardoor ze snel al zelfstandig is geworden. Toch maakt ze als dertienjarige nog impulsieve acties, maar daarentegen is Cara erg moedig. Ook heeft Cara veel doorzettingsvermogen, want hoe of wat, ze wil haar moeder vinden en bevrijden.

Het verdoemde verbond is een fantasierijk, mysterieus en avontuurlijk verhaal. Daarnaast heeft Het verdoemde verbond mij op een positieve manier verrast door de diverse wendingen in het verhaal. Ook vond ik de worldbuilding geweldig, omdat ik de wereld echt voor mij zie. Jammer genoeg waren wel een aantal gebeurtenissen wat voorspelbaar. Desondanks vond ik Het verdoemde verbond een prachtig eerste deel en ben ik erg benieuwd naar het vervolg!

Novel Rebels Uitgevers bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Het verdoemde verbond

Auteur: Jakim Kravanja

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Novel Rebels Uitgevers

Bladzijdes: 365

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789462664692

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Het verdoemde verbond (Xullux #1) – Jakim Kravanja

  1. Heb het boek ook gelezen en ben het helemaal eens met bovenstaand. Prachtig boek, je ziet de werelden helemaal voor je, Cara die met Terran onder haar arm loopt. Ik kan niet wachten op volgende boeken om te lezen hoe dit afloopt!

Geef een reactie