Recensie: Het Lied van Ariane (Kinderen van Orpheus #1) – Petra Doom

Recensie: Het Lied van Ariane (Kinderen van Orpheus #1) – Petra Doom

In Parijs klinkt overal muziek, zeker in het prestigieuze Conservatoire Eurydice. Maar hoort Ariane daar wel thuis? Ze twijfelt niet alleen aan haar talent maar ook aan haar verstand: nacht na nacht schrikt ze wakker van een melodie die er niet is. En waarom voelt ze de drang om in te grijpen wanneer een onbekende jongen overvallen wordt?

Ze ontdekt een ontstellende waarheid: dat Liederen van Kracht de enige verdediging zijn tegen een oeroud kwaad. In de straten van Parijs waart een dreiging rond die alles zou kunnen veranderen.

“‘Liederen worden niet gezongen,’ zei hij kortaf. ‘Je Lied volgt het instrument dat voor jou het belangrijkst is.’”

Petra Doom, Het Lied van Ariane

Personages (Characters) Het Lied van Ariane vertelt het verhaal, zoals de titel eigenlijk al zegt, over Ariane. Samen met haar moeder heeft Ariane al op vele plekken gewoon, waarbij ze momenteel in Parijs wonen. ’s Nachts wordt Ariane wakker van een melodie, maar ze weet maar niet waar die vandaan komt. Tegelijkertijd ziet ze op een dag dat een onbekende jongen wordt overvallen. Hierdoor raakt ze betrokken bij een organisatie die strijden tegen het oeroude kwaad. Ze wordt dan ook overladen met informatie, maar desondanks wil ze wel alles weten over de Liederen van Kracht en het oeroude kwaad waartegen men strijdt. Uiteindelijk durft Ariane ook keuzes te maken die diverse consequenties met zich meedraagt.

Sfeer (Atmosphere) – Er heerst in Het Lied van Ariane voornamelijk een mysterieuze sfeer. Deze sfeer wordt gecreëerd doordat je in eerste instantie niet precies weet wat (on)begaafden zijn, wat nu precies Liederen van Kracht inhoudt en wat nou het oeroude kwaad is. Tegelijkertijd heerst er in alle gevechten een gespannen sfeer, vooral omdat je niet weet wie het wel en niet gaan overleven.

Schrijfstijl (Writing) – Petra Doom heeft Het Lied van Ariane op een fijne en vlotte manier geschreven. Zo wordt Het Lied van Ariane geschreven vanuit de perspectieven van Ariane en één van de Kinderen van Orpheus. Door dit allemaal leest Het Lied van Ariane lekker weg en daarnaast is alles ook goed te volgen doordat Petra Doom ervoor heeft gezorgd dat gedurende het verhaal alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Plot (Plot) – In het begin van Het Lied van Ariane word je middenin een gevecht met het oeroude kwaad ‘gegooid’, waardoor je wordt overdonderd met onbekende personages en informatie waar je in eerste instantie niets van begrijpt. Gelukkig verandert dit allemaal vervolgens, omdat je samen met Ariane wordt meegenomen in deze bijzondere wereld. Hierbij wordt langzaam stap voor stap alles uitgelegd hoe de wereld is opgebouwd, wat de Liederen van Kracht betekenen en ook wat nu precies het oeroude kwaad is.

Intrige (Intrigue) Het Lied van Ariane wordt vanaf het moment dat je samen met Ariane alles ontdekt een intrigerend verhaal. Dit komt vooral omdat je vanaf dat moment begint te begrijpen hoe de wereld en alles daaromheen in elkaar steekt. Hierdoor ben ik nog erg nieuwsgierig naar wat er nog allemaal aan zit te komen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Het Lied van Ariane worden allemaal adequaat beschreven, waardoor deze gebeurtenissen ook allemaal erg logisch zijn. Vaak zijn de gebeurtenissen ook een gevolg van eerdere gebeurtenissen, waardoor ze dus ook niet uit de lucht komen vallen.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Het Lied van Ariane een interessant en fascinerend eerste deel uit de Kinderen van Orpheus serie. De gecreëerde wereld is intrigerend, waardoor je steeds meer over deze wereld en daaropvolgende gebeurtenissen wilt weten. Ook is de ontwikkeling van Ariane erg fascinerend, waardoor ik ook erg benieuwd ben hoe Ariane zich gedurende de rest van de serie nog gaat ontwikkelen. En daarnaast is ook natuurlijk de vraag of Ariane samen met de andere Kinderen van Orpheus in staat is om het oeroude kwaad te kunnen bestrijden.

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Het Lied van Ariane

Auteur: Petra Doom

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 415

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464208061

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Het Lied van Ariane (Kinderen van Orpheus #1) – Petra Doom

Geef een reactie