Recensie: Het licht van Lorelei – Jen Minkman

Recensie: Het licht van Lorelei – Jen Minkman

De Skylangers zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland Terschelling. Daarentegen wordt tegenwoordig door De Angelen de dienst uit gemaakt, en ook alleen zij mogen gebruik maken van de elektriciteit. Om deze elektriciteit op te wekken hebben De Angelen het heilige Vuur van Brandarius nodig. Tevens beschermt dit Vuur de eilandbewoners tegen de gevaarlijke Sirenes.

Enna is een Skylander die haar moeder heeft verloren aan de Sirenes. Daarnaast is Enna opgevoed met het idee dat de Skylanders de Angelen nodig hebben om de Sirenes weg te houden door het Vuur van Brandarius. Of in ieder geval ze geloofde het tot kort, want Enna vond namelijk een boek dat heel andere informatie bevat.

Aska is half Skylgers en half Angels. Om in leven te mogen blijven, dient Aska als dienaar in het plaatselijke klooster. In het klooster raakt Aska bevriend met de Angelse Melinde. Melinda is naar het klooster gestuurd door haar ouders.

‘Je ziel is altijd van jou.’

Jen Minkman, Het licht van Lorelei

Het licht van Lorelei wordt vertelt vanuit het perspectief van drie bewoners van Terschelling. De verschillende perspectieven komt omdat Het licht van Lorelei oorspronkelijk uit drie boeken bestaat. Het eerste deel van het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Enna, het tweede uit het perspectief van Aska en het derde uit het perspectief van Melinda. Jen Minkman heeft een vlotte en makkelijke schrijfstijl. Daarnaast verloopt het verhaalverloop ook zeer vlot, waardoor je het verhaal zeer snel leesbaar is. Ook bevat Het licht van Lorelei veel diversiteit zonder dit te benadrukken.

Enna, Aska en Melinda zijn de drie hoofdpersonages waar het hele verhaal omdraait. Alle drie hebben ze verschillende achtergronden en daardoor ook hun eigen beweegredenen om te vechten tegen het regime van burgemeester Alva. Tevens worden de Sirenes neergezet zoals uit de oorspronkelijke Griekse mythologie.

Richting het einde worden er antwoorden gegeven of de vragen. Tevens wordt het verhaal steeds spannender en zitten er onverwachte wendingen in. De spanning uit zich vooral omdat je niet weet of het gaat lukken om een opstand te beginnen, en of hierbij eventueel slachtoffers zullen vallen.

Het licht van Lorelei is een indrukwekkend verhaal dat zich afspeelt op het eiland Terschelling met zeebewoners (Sirenes) en diverse eilandbewoners (Skylanders en Angelen). De ene eilandgemeenschap onderdrukt de andere, waardoor er een wederopstanding ontstaat. Tijdens de opstand vinden er diverse spannende gebeurtenissen plaats.

Imagine bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Het licht van Lorelei

Auteur: Jen Minkman

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Imagine

Bladzijdes: 462

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463334679

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Recensie: Het licht van Lorelei – Jen Minkman

Geef een reactie