Recensie: Het Koninkrijk der Bruggen (The Bridge Kingdom #1) – Danielle L. Jensen

Recensie: Het Koninkrijk der Bruggen (The Bridge Kingdom #1) – Danielle L. Jensen

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Haar thuisland en andere aangrenzende gebieden worden uitgebuit door het koninkrijk der bruggen, dat de handel en het reizen over de brug streng reguleert. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, zal ze alles doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke koninkrijk der bruggen te doorbreken.

Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie haar laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sluimerende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

“‘Ik hoop dat jullie allemaal de vrijheid vinden die jullie verdienen.’”

Danielle L. Jensen, Het Koninkrijk der Bruggen

Personages (Characters) Het Koninkrijk der Bruggen vertelt het verhaal van prinses Lara. Door een overeenkomst tussen haar koninkrijk en het koninkrijk der bruggen wordt Lara als bruid naar het andere koninkrijk gestuurd. En daar gaat ze niet naartoe zonder reden, want ze wordt al jaren opgeleid als spion om de verdediging van het koninkrijk der bruggen te doorgronden. Gaandeweg de tijd leert Lara de koning van het koninkrijk der bruggen steeds beter kennen en daarnaast leert Lara ook een hele andere waarheid kennen. Daarbij vindt Lara de koning steeds leuker te vinden, waardoor ze uiteindelijk voor een duivels dilemma komt te staan. Daarnaast heeft Lara wel wat moeite als blijkt dat haar vader niet altijd de waarheid heeft verteld, waardoor ze eigenlijk is opgegroeid met een heleboel leugens. Maar tevens blijkt Lara niet bang te zijn om dingen te ondernemen, wat er soms nog wel eens voor zorgt dat ze in de problemen raakt.

Sfeer (Atmosphere) – In Het Koninkrijk der Bruggen heerst voornamelijk een mysterieuze en spannende sfeer. De mysterieuze sfeer komt natuurlijk doordat er veel geheimzinnigheid heerst rondom de koninkrijken en hun bewoners. Ook zorgen de geheimzinnigheden gaandeweg toch ook voor gebeurtenissen met een spannende sfeer.

Schrijfstijl (Writing) – Danielle L. Jensen heeft Het Koninkrijk der Bruggen met een vlotte en fijne schrijfstijl geschreven. Daarbij wordt Het Koninkrijk der Bruggen vanuit het perspectief van zowel Lara als Aren geschreven. Hierdoor hebben beide personages, mede ook door de emoties en gevoelens die ook nog eens prachtig zijn beschreven, echt diepgang verkregen.

Plot (Plot) Het Koninkrijk der Bruggen begint eigenlijk vrij rustig waarin voornamelijk het huwelijk tussen Lara en Aren centraal staat. Vervolgens gaat Het Koninkrijk der Bruggen verder met het feit dat Lara en Aren elkaar leren kennen en ‘vertrouwen’. Uiteindelijk komen alle waarheden aan het licht en moeten zowel Lara als Aren moeilijke keuzes maken die op den duur altijd iemand zullen teleurstellen.

Intrige (Intrigue) – In het eerste gedeelte van Het Koninkrijk der Bruggen moest ik erg wennen aan het verhaal, aangezien er eigenlijk al veel gebeurtenissen plaatsvinden die ook erg belangrijk zijn voor het vervolg van het verhaal. Maar vanaf het moment dat je Lara en Aren steeds beter leert kennen, wordt Het Koninkrijk der Bruggen echt een intrigerend verhaal. Want je wilt daarnaast natuurlijk ook meer weten over de keuzes die Lara en Aren gaan maken en welke gevolgen die keuzes gaan hebben.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Het Koninkrijk der Bruggen zijn zeer passend bij dit fantasie verhaal. Uit de keuzes die Lara en Aren maken volgt vaak een gebeurtenis die vervolgens weer resulteert in een volgende gebeurtenis. Tevens worden de gebeurtenissen op het einde van Het Koninkrijk der Bruggen steeds spannender.

Amusement (Enjoyment) Het Koninkrijk der Bruggen is een mysterieus, spannend en intrigerend fantasie verhaal. De ontdekkingstocht van Lara bij het andere koninkrijk en de waarheden die aan het licht komen, zorgen ervoor dat je Het Koninkrijk der Bruggen moeilijk kunt wegleggen. Daarbij staan Lara en Aren soms ook voor moeilijke keuzes, soms zelfs met grote gevolgen. En één van die gevolgen op het einde van Het Koninkrijk der Bruggen zorgt ervoor dat ik benieuwd ben naar het vervolg in The Bridge Kingdom serie.

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Het Koninkrijk der Bruggen

Auteur: Danielle L. Jensen

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 445

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022595220

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Het Koninkrijk der Bruggen (The Bridge Kingdom #1) – Danielle L. Jensen

Geef een reactie