Recensie: Het Hart van de Adelaar – Emmelie Arents

Recensie: Het Hart van de Adelaar – Emmelie Arents

Joana Sky bezit het vermogen om dodelijke wensen uit te spreken, een talent dat in Tuvalon wordt gevreesd en vernietigd. Wanneer ze ten onrechte wordt veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking gaat ze de doodstraf tegemoet.

Koning Damon heeft echte andere plannen voor het meisje dat in staat is om harten te verpulveren. Ze begrijpt al snel dat haar leven gespaard werd met slechts één doel: het uitroeien van het rebellenleger de Adelaars. De tegenstanders worden sterker, maar Joana’s training aan het hof vormt haar tot het perfecte wapen. De opdracht van de koning is harteloos: hij beveelt Joana om de Adelaars te vernietigen. Lukt het haar om weerstand te bieden en te overleven zonder haar eigen hart op te offeren?

“Mijn lichaam scheurde uit elkaar, met niemand om me bij elkaar te houden.”

Emmelie Arents, Het Hart van de Adelaar

Emmelie Arents heeft Het Hart van de Adelaar geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast wordt Het Hart van de Adelaar voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Joana, maar aan het einde van Het Hart van de Adelaar komen er ook nog andere perspectieven aanbod.

Joana is een prettig persoon om te volgen. Ze heeft een eigen mening en weet daarnaast ook waar haar hart ligt en wie haar tegenstanders zijn. Tevens is Joana een onwijs sterke vrouw door alle verliezen die ze al eens heeft meegemaakt. Joana heeft in Het Hart van de Adelaar veel diepgang gekregen, terwijl de andere personages vrij oppervlakkig bleven.

Emmelie Arents heeft het voor elkaar gekregen om je vanaf de eerste pagina te intrigeren. Het Hart van de Adelaar is een magisch, avontuurlijk, spannend en mysterieus verhaal. Op het einde gingen de hoofdstukken soms ietwat gehaast. Mede hierdoor had voor mij part het verhaal wel uit twee boeken mogen bestaan. Ook omdat dan het verhaal veel meer uitgediept had kunnen worden.

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Het Hart van de Adelaars

Auteur: Emmelie Arents

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 354

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463967242

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Het Hart van de Adelaar – Emmelie Arents

Geef een reactie