Recensie: Helsinki – Nathalie Pagie

Recensie: Helsinki – Nathalie Pagie

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden – vermoord en gruwelijk verminkt. Politie en justitie houden de zaak stil, zij vrezen imagoschade voor Helsinki, juist nu steeds meer toeristen de weg naar de Finse hoofdstad weten te vinden.

Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Maar waar ze ook heen gaat, het verlies van Reval volgt haar overal. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd. Haar timing had niet slechter kunnen zijn. Want als de nachten langer worden en de herfstkou in je botten kruipt, betekent dat maar één ding: het is bijna oktober.

“Hoe fijn het ook was haar tweelingzus te zien, het bracht ook de schurende pijn naar boven die haar leven beheerste. Dikke tranen vertroebelen Talinns zicht. Haar prachtige lieve tweelingzus vervaagde, werd een schim en verdween, zoals ze al acht jaar lang verdween, steeds opnieuw.”

Nathalie Pagie, Helsinki

Helsinki is door Nathalie Pagie op een vlotte manier geschreven. Door deze schrijfstijl en door de lengte van de hoofdstukken, is er een fijn leestempo in Helsinki gecreëerd. Daarnaast wordt Helsinki voornamelijk verteld vanuit de perspectieven van rechercheur Talinn Ilves en de dader.

Elk jaar in oktober wordt er ergens in Helsinki een lichaam gevonden. Acht jaar na de verdwijning van haar tweelingzus Reval, komt rechercheur Talinn Ilves terug in Helsinki. Talinn heeft nog steeds moeite met de verdwijning van haar tweelingzus en dan vooral dat Talinn niet weet wat er precies met haar zus is gebeurd. Vanaf het eerste moment in Helsinki probeert Talinn antwoorden te vinden op haar vragen.

Helsinki is een meeslepende thriller. Daarnaast wordt het verhaal op een goede en vooral op een mysterieuze manier geïntroduceerd, waardoor je maar blijft doorlezen voor de antwoorden. Desondanks vond ik Helsinki een prima verhaal, maar had op het einde van mij wel wat meer verrassende wendingen mogen hebben.


Titel: Helsinki

Auteur: Nathalie Pagie

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 367

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022589236

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Helsinki – Nathalie Pagie

Geef een reactie