Recensie: Helende bladeren (Het laatste drakenei #1) – Claudia Boon

Recensie: Helende bladeren (Het laatste drakenei #1) – Claudia Boon

De bewoners van Terram zijn opgegroeid met verhalen over de Kosmosdraak, de god van het universum. Ooit stuurde hij draken om de wereld te creëren en te beschermen. Honderden jaren geleden ging het mis en werd het portaal naar het dodenrijk geopend. Uiteindelijk wisten de draken hem weer te sluiten, maar de duisternis had flinke schade aangericht. Nu de Aardedraken bijna uitgestorven zijn, is alle hoop gevestigd op Nepheda, de laatste Aardedraak.

Eilika droomt ervan om op avontuur te gaan, de wereld te ontdekken en de draken te ontmoeten. Het blijft echter bij dromen; als meisje uit een boerendorp moet ze trouwen en een gezin stichten. Wanneer ze op een dag een aardedrakenei vindt, wordt alles anders.
Solix wordt een heilige genoemd vanwege zijn aardedrakenmagie. Zijn taak is om de laatste Aardedraak te beschermen. Hoewel hij niet in zijn eigen krachten geloofd, is hij vastbesloten om zijn taak serieus te nemen. Hij wordt flink op de proef gesteld wanneer hij merkt dat Nepheda stervende is.
Aster kan zich nauwelijks haar ouders en haar geboorteland herinneren. Haar belangrijkste regel is: laat niemand jouw magie zien en leid een normaal leven. Als ze op haar tocht een jongen ontmoet, gaat ze twijfelen. Is het wel slim om haar magie verborgen te houden?

“ ‘Kosmodraak, God van het universum. Maak van mij een krijger, laat mij op avontuur gaan.’ Eilika klapte drie keer in haar handen en maakte een diepe buiging.”

Claudia Boon, Helende bladeren

Helende bladeren is door Claudia Boon geschreven met een fijne en bovenal zeer vlotte schrijfstijl. Door deze schrijfstijl leest Helende bladeren ook makkelijk weg. Daarnaast wordt Helende bladeren verteld vanuit verschillende perspectieven en is het mooi om te zien dat deze personages uiteindelijk allemaal bijeen komen voor één specifiek doel: het redden van de Aardedraken.

In Helende bladeren komen veel personages voor, waarvan Eilika, Solix en Aster de belangrijkste hoofdpersonages zijn. Deze drie worden dan ook met de meeste diepgang beschreven, maar ook de overige personages hebben een eigen karakter. Daarnaast is het mooi om te zien dat alle personages van verschillende rangen zijn, maar dat ze toch bijeen komen voor één specifiek doel (maar de vraag is of ze allemaal wel hetzelfde doel voor ogen hebben).

Helende bladeren is een spannend, intrigerend en avontuur verhaal dat specifiek draait om de draken uit Terram. Desondanks werden sommige handelingen en/of beslissingen voor mij gevoel soms ietwat te makkelijk genomen. Maar daarentegen zitten er ook vanaf de eerste aantal pagina’s al geweldige wendingen in het verhaal. Daarnaast miste op het einde wel de spanning (of eerder gezegd de cliffhanger), waardoor je eigenlijk meteen het volgende deel wilt lezen. Desondanks kan ik niet wachten op het volgend deel, want ik ben zeer benieuwd wat de personages allemaal van plan zijn en of het lukt om de Aardedraken te redden!

Claudia Boon bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Helende bladeren

Auteur: Claudia Boon

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Owl Book Publishing

Bladzijdes: 360

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789083053806

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Helende bladeren (Het laatste drakenei #1) – Claudia Boon

Geef een reactie