Recensie: Heks van vuur en oorlog (Heks van vuur en oorlog #1) – S. Christina

Recensie: Heks van vuur en oorlog (Heks van vuur en oorlog #1) – S. Christina

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld.

Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

“Liefde is magie. Muziek is magie. Het leven zelf is magie. Zo simpel is het. Maar magie is als een spier. Als je die spier niet traint, dan verslapt hij. En dan kunnen er gekke dingen mee gebeuren.”

S. Christina, Heks van vuur en oorlog

S. Christina heeft Heks van vuur en oorlog met een vlotte schrijfstijl geschreven. Daarnaast hebben de hoofdstukken een perfecte lengte, waardoor mede hierdoor en door de schrijfstijl er ook een vlot leestempo is gecreëerd in Heks van vuur en oorlog. Tevens heeft het verhaal een leuk concept, aangezien de verhaal draait om heksen die zich in de hedendaagse tijd bevinden. Ook wordt Heks van vuur en oorlog verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersonage Lara.

De zestienjarige Lara probeert haar krachten te onderdrukken, maar dan moet ze op school de test voor hekserij ondergaan. Vanaf dat moment staat haar wereld op z’n kop. Samen met een aantal lotgenoten probeert ze haar krachten onder controle te krijgen. Maar ze ontdekt ook duistere geheimen en start ze een verzet tegen de onderdrukking.

Heks van vuur en oorlog is een spannend, magisch en intrigerend verhaal! Daarnaast ontstaat er een bepaalde sfeer doordat de heksen worden gekenmerkt door een tatoeage en mogen ze ook bepaalde ruimtes, zoals bijvoorbeeld een zwembad, niet naar binnen. Tevens neemt de spanning in de bevolking gedurende het verhaal toe en zitten er ook een aantal plottwists in het verhaal. Daarnaast bevat Heks van vuur en oorlog een open einde, waardoor ik niet kan wachten op het vervolg!

Rebel Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Heks van vuur en oorlog

Auteur: S. Christina

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Rebel Books

Bladzijdes: 276

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083085005

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Heks van vuur en oorlog (Heks van vuur en oorlog #1) – S. Christina

Geef een reactie