Recensie: Heel me (Shatter Me #4) – Tahereh Mafi

Recensie: Heel me (Shatter Me #4) – Tahereh Mafi

Na de overwinning, is Juliette benoemd tot de opperbevelhebber van Sector 45. Samen met haar grote liefde Warner probeert ze Sector 45 weer op te bouwen.

In eerste instantie denkt Juliette dat alles vanzelf gaat in wat ze allemaal precies moet doen. Maar het blijkt veel intenser dan ze in eerste instantie dacht, tevens krijgt ze in de gaten dat ze veel kennis mist. Daarnaast is het de bedoeling dat Warner haar helpt, maar vertelt hij haar wel alles? Ook houden alle andere wereldleiders Juliette goed in de gaten, maar waarom?

Tevens komt Juliette tot een schokkende ontdekking over haar verleden, wat alles op zijn kop zet en tevens haar relatie met Warner op het spel zet. Is Juliette wel de juiste persoon om Sector 45 te leiden?

“Ik word niet meer schreeuwend wakker. Ik word niet misselijk als ik bloed zie. Ik krimp niet ineen voordat ik een wapen afvuur.”

Tahereh Mafi, Heel me

De schrijfstijl van Heel me heeft niet helemaal hetzelfde opzet als dat van de voorgaande trilogie. Daarnaast is de hele sfeer anders dan in de voorgaande delen. Het verhaal is donkerder, deprimerende en verslavender! Tevens laat het zien hoe de personages zich ontwikkelen tot leiders van Sector 45, maar dit loopt niet helemaal volgens het plan.

In Heel me komen stukken uit het dagboek van Juliette naar voren. In die tijd zit ze opgesloten in de inrichting. Uit de stukken komt naar voren dat Juliette ook een donkere wraakzuchtige kant heeft. Wat je aan de ene kant wel verwacht, maar ook niet. Tevens worden de ontwikkelingen de karakters zich steeds meer. Zo ook verandert, groeit en ontwikkelt de relatie tussen de verschillende personages. Waardoor loyaliteiten in twijfel worden getrokken en diverse vertrouwens worden verbroken.

Voor veel personages eist de revolutie zijn tol. Daarnaast worden diverse geheimen onthuld, die je als lezer niet ziet aankomen. Waardoor het tevens harder bij jouw als bij de personages binnenkomt. Ook worden er nieuwe personages geïntroduceerd. Vele nieuwe personages hebben geheimen, waardoor je meer over de bijzondere personages te weten wilt komen: zijn ze te vertrouwen of niet?

Daarnaast eindigt Heel me met een spectaculaire cliffhanger! Hoe kan Tahereh Mafi dit ons aandoen. Eigenlijk wil ik meteen het vervolg lezen, maar helaas moeten we nog even wachten. Wat gaat er allemaal nog gebeuren? Wie zijn er nog te vertrouwen?

Hou je van Young Adult Fantasy verhalen met karakterontwikkelingen, spannende stukken en een enorme cliffhanger? Heb je genoten van de voorgaande trilogie? Dan is Heel me absoluut een boek voor jou!


Titel: Heel me

Auteur: Tahereh Mafi

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 392

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463492102

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Recensie: Heel me (Shatter Me #4) – Tahereh Mafi

Geef een reactie