Recensie: Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar (Heartstopper #1) – Alice Oseman

Recensie: Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar (Heartstopper #1) – Alice Oseman

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar werd gedwongen om uit de kast te komen – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…

Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snelt valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien, hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

“Hij is heel anders dan je andere vrienden, hè? Het is alsof je je bij hem beter op je gemakt voelt.”

Alice Oseman, Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar

CharactersHeartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar vertelt het verhaal, zoals de titel eigenlijk al zegt, over Nick en Charlie. Het afgelopen jaar is niet makkelijk geweest voor Charlie, maar ondertussen lijkt het leven van Charlie weer rustig te zijn geworden. Daarnaast ontmoet hij ook Nick, de rugbyster van de school, en al snel blijkt dat er een goede vriendschap tussen hen is ontstaan. Tevens blijkt Charlie algauw als een blok voor Nick te zijn gevallen en ondertussen worstelt ook Nick met zijn gevoelens. Charlie en Nick hebben allebei een geweldig karakter, waardoor ze echte lieverds zijn. Zo helpen ze elkaar in moeilijke situaties en groeien daardoor steeds verder naar elkaar toe.

Atmosphere – De sfeer in Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar is vriendschappelijk en romantisch. Voor deze sferen zijn Nick en Charlie voornamelijk met hun karakters verantwoordelijk. Want zij zorgen voor de warme en intieme vriendschap en de romantische momenten.

Writing – Alice Oseman heeft Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar op een prachtige manier geïllustreerd en geschreven. De illustraties zijn prachtig en daarnaast vertellen de illustraties al super veel zonder te veel woorden. Desondanks zijn de dialogen absoluut van toegevoegde waarde.

Plot – Vanaf de eerste bladzijde word je meteen meegenomen in het moment dat Nick en Charlie elkaar ontmoeten. Na deze ontmoeting volg je de ontwikkeling die zowel Nick als Charlie ondergaan. En de communicatie gebeurt op zowel verbale als non-verbale manier, dat prachtig wordt verteld door de illustraties.

Intrigue – Er kan niet anders worden gezegd dat Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar een intrigerend verhaal is. Dit komt ten eerste door de prachtige karakters van Nick en Charlie, maar ook de ontwikkeling die beide jongens gedurende het verhaal ondergaan. En als laatste wil je natuurlijk weten hoe het tussen Nick en Charlie gaat eindigen.

Logic – De gebeurtenissen in Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar zijn realistisch en daardoor ook erg logisch. Alhoewel veel gebeurtenissen wel voorspelbaar zijn, maar dat kan ook niet anders bij dit soort verhaal.

Enjoyment – Al met al is Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar een prachtig intrigerend verhaal. De personages Nick en Charlie zijn fantastisch, vooral door hun geweldige karakters, maar ook door hun ontwikkeling en dan vooral doordat ze zichzelf beetje bij beetje hebben leren kennen. Daarnaast is Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar door Alice Oseman op een prachtige manier geïllustreerd en geschreven. Hierbij geven de illustraties ontzettend veel informatie zonder al te veel woorden. Door dit alles kan ik dan ook niet wachten om het vervolg Heartstopper: Nick en Charlie worden verliefd te lezen!

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar

Auteur: Alice Oseman

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 280

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000378807   

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar (Heartstopper #1) – Alice Oseman

Geef een reactie