Recensie: H@ck De kolonie (H@ck #2) – Mirjam Mous

Recensie: H@ck De kolonie (H@ck #2) – Mirjam Mous

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Holden belandt in het Cliffton Instituut na overtreden van de regels. Daar ontdekt hij steeds meer over de ogenschijnlijk ideale samenleving. Uiteindelijk zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen en is het plaatje compleet. Holden beseft dat de mensheid groot gevaar loopt. Hij moet Prissy en haar hackervrienden zien te stoppen voor het te laat is. Maar kan hij hen overtuigen van zijn gelijk?

Prissy weet zeker dat ze de nieuwe leiders gaat ontmaskeren en laat zich dat niet zomaar uit het hoofd praten. Broer en zus denken allebei de waarheid te kennen en komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie heeft er gelijk? De gevolgen zullen niet te overzien zijn als ze achter de verkeerde vijand aan gaan…

“Het is juist goed dat niet iedereen hetzelfde is zodat we elkaar kunnen aanvallen en van elkaar kunnen leren.”

Mirjam Mous, H@ck De kolonie

Net zoals H@ck Het instituut leest H@ck De kolonie heerlijk weg. Dit komt mede door de fijne en vlotte schrijfstijl van Mirjam Mous. Daarnaast is H@ck De kolonie een futuristisch verhaal, waardoor er wordt teruggekeken naar de gebeurtenissen die zich hedendaags afspelen, waaronder het virus dat momenteel ronddwaalt in de wereld. Ook wordt H@ck De kolonie verteld vanuit de perspectieven van Holden en Prissy.

Holden en Prissy zijn broer en zus. Maar daartegenover zijn ze heel verschillend qua karakter, waardoor beiden verschillende keuzes maken. Door deze verschillende keuzes komen ze letterlijk lijnrecht tegenover elkaar te staan. Tevens ondergaan beiden qua karakter een verandering door de gebeurtenissen die ze meemaken.

Doordat H@ck De kolonie een futuristisch verhaal is, laat het je nadenken over de gebeurtenissen die zich hedendaags afspelen. Daarnaast is niemand in H@ck De kolonie te vertrouwen en weet niemand wat de gevolgen zijn van de keuzes die er worden gemaakt. Richting het einde bevat het verhaal ook nog een aantal plottwists. Uiteindelijk kan er wel geconcludeerd worden dat H@ck De kolonie een geweldige afsluiting is van dit futuristische verhaal.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: H@ck De kolonie

Auteur: Mirjam Mous

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 416

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000370962

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: H@ck De kolonie (H@ck #2) – Mirjam Mous

Geef een reactie