Recensie: Hartsvlucht (Hartendief #3) – Emma Anna

Recensie: Hartsvlucht (Hartendief #3) – Emma Anna

Deze recensie kan spoilers van de voorgaande delen bevatten.

Een happily ever after krijg je nooit zomaar op een presenteerblaadje aangereikt. Daarvoor moet je soms bloed, zweet en tranen in je relatie stoppen. Na een jaar samen in een heel diep dal te hebben gezeten, realiseren Arti en Jurre zich dat maar al te goed.

Jurre probeert die periode achter zich te laten met een wel heel groots gebaar naar Artemis toe. Alles lijkt eindelijk weer de goede kant op te gaan. Maar wanneer onvoorziene omstandigheden zich voordoen, lijken de pas geheelde wonden nog niet bestand te zijn tegen elementen van buitenaf.

Amon komt tot een schokkende ontdekking, die hij voor Arti geheim probeert te houden. Zijn zusje verdient het om op dit moment op een roze wolk te zitten en mag niet opnieuw in de put belanden. Maar die ontdekking zet ook voor hem dingen in een ander daglicht.

“‘Ik gun niemand ter wereld jou, jou gun ik alleen mezelf – en Effy, natuurlijk. Maar ik gun jou wel de hele wereld.’”

Emma Anna, Hartsvlucht

Personages (Characters) Hartsvlucht vertelt het verhaal van Artemis en Jurre een aantal jaren na de gebeurtenissen in Rovershart. Artemis en Jurre zijn samen uit een diep dal geklommen die periode probeert Jurre achter zich te laten door Artis met een groots gebaar te verrassen. Tegelijkertijd komt Amon tot een hartverscheurende ontdekking, die hij niet mijn zijn zus Artemis wil delen om haar te beschermen. Maar op dat moment houdt ook Artemis iets achter voor Jurre, want zij is bang voor Jurres reactie en de kans om hem kwijt te raken. Uiteindelijk komen Artemis en Jurre zelf achter wat nu betreffende alle geheimen de beste keuze is en ook hoe ze met diverse situaties moeten omgaan.

Sfeer (Atmosphere) – De emoties van Artemis, Jurre en Amon bepalen voornamelijk de sfeer in Hartsvlucht. De karakters van deze personages zorgen voor een veelvoud aan emoties, waarbij de emoties ook beïnvloedbaar zijn door hun onderlinge conversaties. En daarnaast speelt de situatie van dat ze elkaar niet alles durven te vertellen ook een grote rol in de sfeer.

Schrijfstijl (Writing) – Emma Anna heeft Hartsvlucht, net zoals Hartendief en Rovershart, met haar betoverende schrijfstijl geschreven. Daarnaast zijn Artemis, Jurre en Amon wederom om van te houden en door alle gebeurtenissen heeft Emma Anna er daarnaast ook nog eens voor gezorgd dat je nog meer van ze gaat houden. Tegelijkertijd leer je de personages nog beter begrijpen doordat Hartsvlucht vanuit de perspectieven van Artemis, Jurre en Amon is geschreven.

Plot (Plot) Hartsvlucht begint meteen met het moment dat Artemis iets ontdekt dat haar meteen weer onzeker maakt. Daarna wordt men teruggenomen in de tijd en wordt duidelijk wat er nou precies voorafgaand aan dat moment allemaal is gebeurd. Ondertussen ondergaan Artemis, Jurre en Amon allemaal een persoonlijke ontwikkeling door.

Intrige (Intrigue) Hartsvlucht is absoluut een intrigerend verhaal. Na Rovershart wil je natuurlijk weten hoe het met Artemis en Jurre in de afgelopen jaren is gegaan. En daarnaast zorgde de eerste bladzijde in Hartsvlucht ervoor dat ik wilde weten hoe Artemis met deze hele situatie omgaat, en wat nu uiteindelijk de reactie is van Jurre.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Hartsvlucht zijn allemaal logisch beschreven, voornamelijk doordat de emoties van de personages erg realistisch zijn. Tegelijkertijd vond ik Hartsvlucht wel vaak voorspelbaar, maar dat beïnvloedde niet het prachtige verhaal.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Hartsvlucht een prachtig einde in de Hartendief-serie. Door de betoverende schrijfstijl van Emma Anna ga je nog meer houden van Artemis en Jurre, maar tevens ook van Amon. Tegelijk komen de bekende zwakheden van de personages naar boven, maar hoe ze met alle situaties omgaan is ook erg aangrijpend. Emma Anna heeft met Hartsvlucht wederom een prachtig en aangrijpend verhaal geschreven in de Hartendief-serie en hierdoor ben ik dan ook benieuwd naar haar volgende boeken!


Titel: Hartsvlucht

Auteur: Emma Anna

Genre: Romantiek

Uitgeverij: EmmaBooks

Bladzijdes: 330

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464069877

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Hartsvlucht (Hartendief #3) – Emma Anna

Geef een reactie