Recensie: Hartendief (Hartendief #1) – Emma Anna

Recensie: Hartendief (Hartendief #1) – Emma Anna

Op haar laatste stagedag in de apotheek komt de tweeëntwintigjarige Artemis oog in oog te staan met de mooiste man die ze ooit heeft gezien – serieus, de mooiste. Maar ook met een man die de hoofdrol in haar toekomstige nachtmerries zal gaan spelen. Getraumatiseerd doet ze de deur achter zich dicht en besluit het hele voorval gewoon te vergeten.

Amon, haar broer, is bezorgd en wil haar meenemen op de zomertournee van zijn band Two Dimensions. Maar dan maakt ze kennis met de nieuwe bassist van de band. Een man met ogen dien haar wel heel erg bekend voorkomen. Artemis’ eentonige leven heeft niet alleen flinke opdonder gekregen, het ziet er nu ook naar uit dat het drastisch zal veranderen…

“Een doel… Doen waar ik gelukkig van word, dat moest mijn doel worden. Dat was toch ieders uiteindelijke doel?”

Emma Anna, Hartendief

CharactersHartendief vertelt het verhaal van de tweeëntwintigjarige Artemis. Artemis heeft in haar jeugd veel meegemaakt en daardoor eigenlijk alleen een hechte band met haar broer Amon. Op haar laatste stagedag komt Artemis de mooiste man ooit tegen, maar diezelfde dag gebeurt er ook iets traumatisch. Wanneer Amon haar meeneemt op zomertournee, komt ze een man met bekende ogen tegen. Ondanks alles proberen Artemis en die knappe man elkaar beter te leren kennen. Maar ondertussen wordt Artemis erg beschermd door haar broer Amon. Tegelijkertijd wordt haar vertrouwen totaal onverwachts beschadigd doordat iemand niet de hele waarheid heeft durven vertellen.

Atmosphere – De sfeer in Hartendief is voornamelijk afhankelijk van de emotionele toestand van Artemis. De emoties van Artemis worden beïnvloed door de te beschermende acties van Amon, maar ook door alles wat die leuke man met haar doet.

Writing – Emma Anna heeft Hartendief geschreven met haar betoverende schrijfstijl. Zo heeft Artemis, maar ook hebben de andere personages elk hun eigen karakter en deze karakters zijn dan ook op een prachtige manier verweven in het verhaal. Maar ook de interactie tussen de personages wordt op een prachtige manier verwoord in Hartendief.

Plot – Het eerste gedeelte van Hartendief begint met hoe Artemis en de mooiste man ooit elkaar tegenkomen in de apotheek. Daarna maak je kennis met beiden en de aantrekkingskracht die beiden ervaren. Daarna leren ze elkaar beter kennen, waardoor ze ook veel meer van zichzelf durven te laten zien en komen ook hun echte karakters tevoorschijn.

Intrigue Hartendief blijft gedurende het hele verhaal intrigeren. Dit komt vooral omdat je meer te weten wilt komen over de personages, zoals wie ze zijn en wat hun onderlinge verstandhouding is. Daarnaast wil je natuurlijk ook weten hoe het gaat eindigen tussen Artemis en de mooiste man ooit.

Logic – De gebeurtenissen, maar ook de emoties in Hartendief, zijn over het algemeen vrij logisch. De logica komt vooral doordat duidelijk is waar de emoties vandaan komen en hoe de gebeurtenissen ontstaan.

Enjoyment – Al met al is Hartendief echt een prachtig verhaal! Door de schrijfstijl van Emma Anna zijn de personages om van te houden. Daarnaast kon ik erg meeleven met Artemis, waardoor het einde van Hartendief erg aangrijpend en hartverscheurend is. Hierdoor kan ik dan ook niet wachten op het vervolg Rovershart.


Titel: Hartendief

Auteur: Emma Anna

Genre: Romantiek

Uitgeverij: EmmaBooks

Bladzijdes: 277

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464068184

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Hartendief (Hartendief #1) – Emma Anna

Geef een reactie