Recensie: Harry Potter en de Vuurbeker (Harry Potter #4) – J.K. Rowling

Recensie: Harry Potter en de Vuurbeker (Harry Potter #4) – J.K. Rowling

Harry wordt op een spectaculaire en aparte manier bij de Duffelingen opgehaald door de familie Wemel. De familie Wemel neemt namelijk Harry mee naar het WK Zwerkbal, een groot evenement. Maar Harry weet daarentegen niet dat er dit jaar op Zweinstein ook een nog spectaculairder evenement gaat plaatsvinden.

Ook komen er steeds meer aanwijzingen dat Voldemort aan kracht begint te winnen. De angst dat Voldemort opnieuw zal gaan toeslaan wordt alsmaar groter.

‘Hij neemt het op tegen Harry! tegen Zweinstein. Je – je -‘ Ron zocht een uitdrukking die sterk genoeg was om Hermeliens misdaad te beschrijven, ‘- je heult met de vijand, dat doe je!’

J.K. Rowling, Harry Potter en de Vuurbeker

De schrijfstijl van J.K. Rowling is net zoals in de voorgaande delen geweldig. Het bevat namelijk werkelijk alles: humor, verdriet, vreugde en spanning. J.K. Rowling geeft je alles wat een uitmuntend verhaal nodig heeft!

In Harry Potter en de Vuurbeker zie je vriendschap tussen Harry, Hermelien en Ron steeds hechter worden, mede door de gebeurtenissen die ze met z’n drieën moeten doorstaan. Daarnaast wordt ook de ontwikkeling van de karakters van de personages goed beschreven.

Wanneer een boek veel pagina’s bevat, kan het zijn dat er veel overbodige informatie wordt gegeven, waardoor het verhaal vaak als saai en langdradig wordt bestempeld. In eerste instantie kwam dit gevoel bij mij naar boven toen ik het aantal pagina’s van Harry Potter en de Vuurbeker zag. Toen ik begon te lezen had ik soms wel het idee dat diverse informatie overbodig was, maar uiteindelijk bleken deze stukken toch belangrijke informatie te bevatten, waarmee het verhaal vaak een hele andere wending kreeg.

Ook begint Harry Potter en de Vuurbeker anders dan de voorgaande delen. In de voorgaande delen speelden het eerste hoofdstuk zich af bij Harry, die op dat moment bij de Duffelingen was. Maar in Harry Potter en de Vuurbeker begint het verhaal zich in een dorpje ver weg van Harry en zijn vrienden. De gebeurtenissen die zich afspelen in dit dorpje hebben een grote invloed op de rest van het verhaal!

Harry Potter en de Vuurbeker is een verrassend, spannend en intrigerend verhaal. Het einde is verrassend en het verhaal bevat vele spannende wendingen, waardoor je maar blijft doorlezen!


Titel: Harry Potter en de Vuurbeker

Auteur: J.K. Rowling

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: De Harmonie

Bladzijdes: 624

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789061699798

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

Eén gedachte over “ Recensie: Harry Potter en de Vuurbeker (Harry Potter #4) – J.K. Rowling

Geef een reactie